Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona commemora avui el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

El Museu del Cinema acollirà a partir de les 19.30 h l'activitat "Cinema d'animació: patrimoni dibuixat i filmat a Girona".

Girona commemora avui el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb una activitat sobre el cinema d’animació a la ciutat. L’acte, sota el nom de “Cinema d’animació: patrimoni dibuixat i filmat a Girona”, tindrà lloc a partir de les 19.30 h al Museu del Cinema. La celebració d’aquest dia internacional es fa de manera conjunta entre el mateix Museu del Cinema i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb l’entitat Amics de la UNESCO de Girona.

L’activitat d’avui al vespre constarà de dues parts. La primera serà una visita guiada a l'exposició temporal del Museu del Cinema titulada “Garbancito de la Mancha. El primer llargmetratge europeu d'animació en color”. Una part important dels objectes i material original que es mostra a l’exposició procedeix del mateix Museu del Cinema. Aquesta visita guiada anirà a càrrec del director del Museu, Jordi Pons. La segona part es basarà en la projecció de quatre curtmetratges d’animació preservats al CRDI, obra de Joaquim Puigvert: Exp. núm. 1 (1958), Exp. núm. 2 (1959), Exp. núm. 3 (1959) i Metamorfosi (1960), així com alguns fragments de pel·lícules animades d’Antoni Varés. La presentació anirà a càrrec del mateix Joaquim Puigvert i de la filla d’Antoni Varés, Albina Varés.

A més d’aquest acte, el CRDI presentarà l’exposició virtual “Cities across Europe. 1880-1914” realitzada conjuntament amb l’Arxiu Municipal de Gävle (Suècia), el Museu Kiscell de Budapest (Hongria) i els arxius municipals d’Schiedam (Holanda), com a resultat de la col·laboració en el projecte europeu Leonardo. Aquesta exposició té com a objectiu comparar quatre ciutats europees (Girona, Gävle, Schiedam i Budapest) en el període comprès entre 1880 i 1914, quan la fotografia comença àmpliament a capturar diferents aspectes de la vida urbana a les ciutats. A través de 220 imatges, l’espectador pot trobar diferències i similituds entre l’Europa del nord i del sud, de l’est i de l’oest, sobre onze eixos temàtics diferents: ciutat, indústria, comerços, mercats, transport, oficis, festivitats, esports, educació, família i religió.

Finalment, el CRDI, com a membre i promotor de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals, farà difusió de la “Declaració per la salvaguarda i promoció dels arxius audiovisuals de les televisions locals”, un document destinat a alertar les institucions i especialment les administracions públiques de la necessitat de preservar el patrimoni audiovisual procedent de les televisions locals. Aquest document ha estat traduït a l’anglès i a l’espanyol i serà distribuït entre les principals organitzacions internacionals involucrades en la preservació del patrimoni audiovisual. Podeu consultar més informació sobre les activitats que es portaran a terme a Girona al següent enllaç.

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2015

L’any 2005 la UNESCO va instaurar la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual cada 27 d’octubre, de manera que enguany se celebra el desè aniversari d’aquesta efemèride. Aquesta data s’ha establert com a esdeveniment anual per part de la UNESCO. Cada any aquesta diada ofereix un punt de trobada internacional pels centres de tot el món que conserven i difonen el patrimoni audiovisual per celebrar i reconèixer el valor d'aquesta documentació per a les futures generacions. Enguany, l’eslògan és “Arxius en risc. Protegir les identitats del món”. Podeu consultar més informació sobre aquest dia mundial al següent enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.