Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La recerca i la gestió forestal, eix de les VI Jornades de Transferència i Innovació Forestal

La trobada s'ha portat a terme avui a Girona amb motiu de la designació del municipi com a Ciutat Forestal 2015.

En el marc de la celebració de la designació de Girona com a Ciutat Forestal 2015, avui s’ha portat a terme a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) la sisena edició de les Jornades de Transferència i Innovació Forestal. El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha presidit la inauguració de la jornada, que ha reunit prop de 60 assistents i a la qual han assistit el degà de la Facultat de Lletres de la UdG, Josep Gordi, i del director general de Forests del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares.

Durant la jornada, s’han tractat temes com els darrers projectes en què s’està treballant des de Catalunya en producció forestal i biomassa, i en funcionament dels ecosistemes i planificació i gestió forestal. Entre les presentacions que s’han fet aquest matí, n’han destacat temes vinculats a la promoció de la biomassa, la fusta, el suro i els recursos micològics; la conservació i la gestió de les sureres i del teix, els plans d’ordenació de recursos forestals, la gestió en temes relacionats amb els incendis i la conservació del gall fer.

“L’àmbit forestal ha de deixar de ser l’esquena dels municipis per passar a configurar un element integral de la planificació de futur de tota ciutat. En aquest sentit, tant les franges periurbanes com els propis boscos han de configurar-se com a eix vertebrador de la ciutat de futur, on un treball eficient ha de dotar aquests espais de rendibilitat i sentit urbanístic i social de ciutat”, ha subratllat el regidor Carles Ribas.

La demarcació de Girona té un 20% de la superfície forestal de Catalunya, amb el 90% de la producció total de suro, un 40% de la producció de fusta i un 55% de la producció de llenya de Catalunya. També s’hi concentra la meitat de la producció de la biomassa i un 80% de la producció de pollancre.

Les ponències han anat a càrrec de tècnics i investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i de les diferents entitats i administracions catalanes que lideren la recerca i la innovació a l’entorn del món forestal. En aquest sentit, també han presentat resultats dels seus projectes el mateix Ajuntament de Girona, l’Institut Català del Suro, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Lleida, el Consorci Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Girona, el CTFC i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de la Universitat de Girona. La propera edició de la Jornada tindrà lloc a Gandesa, que serà distingida com a Ciutat Forestal 2016.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.