Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Jordi Bosch dóna el tret de sortida de les Fires de Sant Narcís amb un pregó festiu i amb tocs d'humor

El grup barceloní Sabor de Gràcia ha ofert una actuació musical amb motiu de la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.

El periodista gironí Jordi Bosch i Molinet ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís d’aquest 2015 amb el pregó inaugural que ha pronunciat aquest vespre des del balcó de la plaça del Vi. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha acompanyat el pregoner al balcó juntament amb regidors i regidores del consistori i diverses autoritats.

Bosch ha relatat, en el pregó, els seus primers records tant de les Fires com de la Girona de la seva joventut, amb tocs d’humor i picades d’ullet als gironins de la seva generació; ha convidat tothom, petits i grans, a gaudir de la festa major de la ciutat i ha manifestat el seu sentiment d’orgull gironí, malgrat que per motius laborals passa temporades lluny de la ciutat. “Pots ser fora físicament, però mai no trenques el vincle. Saps que si passes per una mala temporada, estàs perdut o confós, entre els teus, aquí, a Girona, et trobaràs estimat i acompanyat”, assenyalava.

Tan bon punt Bosch ha pronunciat l’esperat “Visca Sant Narcís”, ha tingut lloc el retrò de coets i l’anella de foc als barris de Sant Narcís, Esquerra del Ter, Santa Eugènia, Sector Est, Palau-sacosta, Barri Vell, Pla de Palau, Pont Major i Montjuïc.

La música ha tornat a ser, per tercer any consecutiu, protagonista de l’espectacle inaugural de les Fires. El grup barceloní Sabor de Gràcia ha fet ballar els centenars de persones aplegades a la plaça del Vi a cop de guitarra i de temes com “M’agrada la rumba” o “Girona té molt poder”, amb el qual han acabat el concert. L’actuació s’ha fet amb motiu de la presentació, aquest 2015, de la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.

 

 

Ja està disponible el videojoc de Fires

Coincidint amb l’inici de les Fires, des d’avui està disponible el videojoc “Joc de Fires” per a telèfons mòbils intel·ligents amb sistema Android. Jugant amb la imatge del cartell guanyador d’aquest any, que representa un dels primers videojocs de marcianets que hi van haver, s’ha creat un joc en què sant Narcís ha de caçar mosques amb el bastó i evitar que les mosques el toquin mentre van baixant. El joc, que és gratuït, inclou un rànquing amb les millors puntuacions.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.