Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El gremi de flequers artesans de les comarques gironines presenten "És Farina de Girona" 2015

Avui, Dia Mundial del Pa, el gremi de flequers artesans de les comarques gironines han presentat els resultats de la collita 2015

Coincidint amb el Dia Mundial del Pa, que se celebra avui 16 d'octubre, els Flequers Artesans de les Comarques Gironines han presentat la collita 2015 “És farina de Girona”. La roda de premsa de presentació ha comptat amb les intervencions de la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç, Glòria Plana; el president d’IRTA – Mas Badia, Josep Maria Pagès, i el president del Gremi de Flequers de les Comarques Gironines, Robert Figueres.

Durant la seva intervenció, el president del Gremi de Flequers ha resumit les principals dades de la collita d’enguany. En aquest sentit ha explicat que s’han conreat un total de 307 ha de camps i que s’han recollit 1.191.000 kg de blat de varietats Valbona, Nogal Idalgo, Florence Aurora i Soissons. Figueres també ha exposat que es preveu que de la collita s’obtinguin 766 tn de “És Farina de Girona” i 12 tn de farina “Pa de la Tramuntana”. Amb tota aquesta farina s’estima que es puguin elaborar 5.250.000 peces de pa artesà. El mateix president del gremi ha aprofitat per presentar els detalls de la campanya de comunicació endegada per donar a conèixer el pa fet amb “És Farina de Girona” a més de la nova etiqueta identificativa de la collita 2015-2016.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç, Glòria Plana; ha posat de relleu el fet que la “la innovació i la creativitat actualment ja no són un valor opcional, sinó que ara ja és un tret diferenciador i necessari” i ha afegit que “vosaltres, el gremi de flequers, sou un bon exemple”.

“És Farina de Girona” és un projecte endegat pel gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines que neix amb l’objectiu de diferenciar-se davant la forta competència del sector del pa i amb la voluntat d’oferir un producte exclusiu de qualitat i artesà. “És Farina de Girona” permet elaborar als flequers artesans de les comarques gironines el seu propi pa amb farina d’uns blats seleccionats i produïts en camps gironins i conreats sota els controls de producció integrada.

A l'acte també hi ha participat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Vicenç Estanyol. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.