Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fira de Mostres aposta per la sostenibilitat en la construcció, estrena el #FiraHub i incorpora un espai per a les franquícies

La 54a edició incrementa un 22% la superfície coberta d'exposició i tindrà un total de 383 expositors

 El Palau de Fires de Girona serà l’escenari, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, de la 54a edició de la Fira de Mostres. Sota el lema ‘Compartint negoci, fent xarxa’, el saló de referència de la promoció econòmica a Girona incrementa un 22% la superfície coberta d’exposició i comptarà amb un total de 383 expositors, una xifra similar a la de l’any passat. El públic assistent podrà gaudir d’activitats adreçades a tothom durant els 5 dies d’obertura. Entre les novetats destaca l’aposta per la sostenibilitat en la construcció, que es posarà de manifest amb Ginteriors, la incorporació d’un espai per a les franquícies dins del cinquè Saló de l’Emprenedoria, i la celebració de #FiraHub.

La Fira de Mostres és el màxim exponent de l’activitat econòmica de les comarques gironines, una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat. La 54a edició del saló aposta per mantenir-se com a referent i puntal de la promoció econòmica del territori, un punt de trobada idoni del teixit empresarial i comercial tant en l’àmbit gironí com català. La fira és un espai de promoció del comerç, un desplegament de noves tecnologies i una aportació de recursos per a la modernització i la millora dels diferents sectors econòmics.

La mostra ofereix a les empreses, compradors i visitants un espai adequat per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials, conjuntament amb tot un seguit d’activitats complementàries com ara presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos. Els expositors i visitants disposen de més de 45.000 metres quadrats on tots els participants troben el confort necessari i unes condicions òptimes. Alimentació, decoració i construcció, industrial, motor, serveis, oci i turisme, tecnologia i mascotes són els sectors representats aquest any a la Fira de Mostres.

Espai per a les franquícies

Les franquícies han adquirit un important pes els últims anys a les comarques gironines, com ho demostren els 7.800 llocs de treball que generen (un 12% del total de Catalunya) i els prop de 1.000 milions d’euros l’any que facturen (una dada que equival al 16% del facturat en l’àmbit català), segons xifres facilitades per la consultora T4. La Fira de Mostres no queda al marge d’aquest sector i l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG) li dedicarà un espai dins de la cinquena edició del Saló de l’Emprenedoria i de la Franquícia 2015, que tindrà lloc al nivell 1 del Palau de Fires.

Els organitzadors oferiran als assistents un punt de trobada per assessorar tant als emprenedors que vulguin crear una franquícia com a les empreses que pensin que el seu model pot ser franquiciat. Hi haurà representades empreses com Escura Consulting, Bissú, Elefante Azul, Republic of Kids, Don Piso, Muy Mucho i Central Perks, entre moltes d’altres. El saló també comptarà amb altres sectors representats com ara el de prevenció de riscos, la moda, l’energia, la consultoria, les energies renovables, la seguretat, el comerç electrònic, la formació i el màrqueting, per citar-ne alguns.

L’AEEG instal·larà un punt d’informació dins del Palau de Fires i comptarà amb una sala de conferències on es portaran a terme diferents xerrades. Entre les activitats programades destaca el Business Lunch, el dinar mensual de l’associació que en aquesta ocasió es farà coincidint amb la Fira de Mostres i que comptarà amb la presència de més d’una trentena d’empreses.

Sostenibilitat i tecnologia

La delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya organitza, coincidint amb la Fira de Mostres, la sisena edició de Ginteriors (Girona Interiorisme), un espai on estaran representats els professionals de l’interiorisme així com les empreses col·laboradores del col·lectiu. En aquesta ocasió Ginteriors se centra en la combinació entre la sostenibilitat i la tecnologia.

Els visitants que passegin per la Fira de Girona podran comprovar com la modernitat, l’adaptació a les noves tecnologies, no està renyit amb la utilització de materials sostenibles per a la construcció. Així, avui en dia és possible gaudir d’un habitatge sostenible que tingui espais ecoeficients, que sigui respectuós amb el medi ambient, que utilitzi energies renovables i materials artesanals elaborats amb fustes, marbres o pedres, i que al mateix temps aquest habitatge disposi de tecnologia punta per estar a l’última.

El programa de Ginteriors inclou l’exposició de projectes, per part de col·legiats, de l’abans i el després de la reforma d’una estança d’un habitatge, així com un espai on interioristes oferiran el seu assessorament a tots aquells que tinguin dubtes. A la Fira de Mostres també hi haurà la possibilitat de fer la primera trobada entre l’empresari i el col·legiat i, com és habitual, es procedirà a l’entrega de premis i reconeixements a empreses i estands.

Una de les novetats de la 54a edició de la Fira de Mostres és el #FiraHub, un nou espai polivalent que vol fomentar la creativitat dels més petits i també el talent d’artistes emergents, amb l’objectiu de promoure tendències combinades amb gastronomia, art i música. Estarà situat al nivell 2 del Palau de Fires i comptarà amb un espai de 300 m2.

#FiraHub presenta un format obert per promoure actes i combinar-los amb un esperit innovador i distés. S’adreça a un públic més jove mitjançant experiències obertes que tindran lloc en dues sessions diàries d’un màxim de 90 minuts de durada. Cada dia a 2/4 d’1 del migdia es portaran a terme diferents tallers de pintura, de l’anxova, de sushi, de manualitats i un sobre el programa de TV3 ‘Ja t’ho faràs’, amb Rafel Vives, un espai pràctic i d’anar per feina sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. A 2/4 de 7 de la tarda serà el torn d’artistes emergents com ara Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells i Póker.

Sectors representats

Com és habitual, la Fira de Mostres destina espais a diferents sectors que ocupen tant l’interior del Palau de Fires com el recinte exterior, amb la novetat de l’increment del 22% en la superfície coberta d’exposició. Al primer nivell de l’edifici, compartint espai amb el Saló de l’Emprenedoria i de les Franquícies, podem trobar les empreses de serveis, amb asseguradores, entitats financeres, associacions, institucions i col·legis professionals, tecnologia i sistemes, salut i mitjans de comunicació. En aquest espai també hi ha el sector d’oci i turisme, amb agències de viatges, hotels, albergs, càmpings i tot tipus de turisme com el rural, l’actiu, el familiar i l’esportiu.

El sector de l’alimentació es troba al nivell 2 del Palau, amb la presència d’empreses del sector que mostraran els seus productes de begudes, conserves, producte fresc, productes semielaborats i tot allò relacionat amb la 4a i 5a gamma.

A l’espai exterior de la Fira es poden visitar diferents sector com el de decoració i construcció, amb mobiliari i complements, cuines i banys, portes, persianes i tancaments, piscines i complements, cobertes, jardineria, instal·lacions, climatització, canalitzacions, il·luminació, tèxtil, reformes, pintures, paviments i sector immobiliari; l’industrial i el motor, amb domòtica, elevadors, maquinària d’obra pública i construcció, remolcs i automoció; la tecnologia, amb aplicacions mòbils, disseny, 3D, desenvolupament i comerç electrònic, i les mascotes, amb alimentació, serveis, associacions, entitats i botigues especialitzades.

Entre les activitats paral·leles de la Fira de Mostres destaca la jornada agrària que tindrà lloc el divendres 30 d’octubre, sota el títol ‘Les noves tecnologies al servei de la productivitat agrícola’, i la celebració del tradicional Dia de l’Agent Comercial, que tindrà lloc el dissabte 31 a les 11 del matí i que organitza el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona i Província.

La Fira de Mostres obrirà les seves portes del 28 d’octubre a l’1 de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre. El preu de l’entrada es manté en 4,5 euros (gratuïta per als menors de 7 anys i reduïda a 2,5 euros per a nens i nenes de 8 a 12 anys i per a jubilats), i el primer dia es posarà a la venda una entrada al preu especial de 2 euros.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.