Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Pla de Xoc de la Devesa proposa convertir part del vial perimetral en una plataforma de sauló destinada al passeig i a la pràctica de l'esport

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la portaveu del grup d'ERC-MES-AM a l'Ajuntament, M. Mercè Roca, i el regidor de Sostenibilitat del consistori, Carles Ribas, van presentar divendres al matí la proposta consensuada entre els dos grups municipals.

El Pla de Xoc de la Devesa proposa convertir part del vial perimetral del parc en una plataforma de sauló compactat que es destinarà al passeig i a la pràctica esportiva i que farà de connexió amable entre les ribes del Ter i el parc. La presentació del Pla es va fer el divendres 16 d'octubre al matí de manera conjunta entre l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la portaveu del grup d’ERC-MES-AM a l’Ajuntament, M. Mercè Roca, i el regidor de Sostenibilitat del consistori, Carles Ribas, ja que aquest era un dels punts de l’acord al qual van arribar els dos grups municipals (CiU i ERC-MES-AM) per aprovar el cartipàs municipal el passat mes de juny.

“El que presentem és una bona proposta que fa un pas més en la integració del riu i la ciutat i millora la usabilitat del parc per a les persones, que en passaran a ser els usuaris prioritaris”, va subratllar l’alcalde, que va manifestar que se sent “satisfet” pel consens al qual s’ha arribat amb ERC-MES-AM i que confia que aquest consens “depassi els dos grups municipals, que tothom s’hi senti còmode i que els ciutadans reconquereixin la Devesa”. En la mateixa línia que va assenyalar l’alcalde, la portaveu del grup municipal d’ERC-MES-AM, M. Mercè Roca, va remarcar que “la gent de Girona ha de tornar a anar a la Devesa” i va mostrar també la seva satisfacció per veure “com la nostra petició ha començat a agafar forma”.

La millora de la il·luminació, del mobiliari urbà, dels accessos i dels espais destinats a l’estada de la gent són els eixos principals del Pla de Xoc, juntament amb l’eliminació del màxim de vehicles per fer la Devesa “un verdader parc urbà de la ciutat”, tal com va explicar el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

La instal·lació d’una plataforma de sauló a sobre de l’asfalt del tram del vial perimetral entre el passeig de la Sardana i el pont de la Barca suposarà l’eliminació de 150 aparcaments i s’habilitarà l’espai només com a vial de serveis. Dels 175 aparcaments que hi ha actualment en aquest tram, de moment se’n reservaran 25 per a serveis i s’estudiarà la necessitat de mantenir-los. La passera que travessa el riu Ter i uneix la zona de l’aparcament de Fontajau amb el vial perimetral de la Devesa guanyarà pes amb la proposta del Pla, ja que se’n millorarà l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i farà de connexió entre l’aparcament dissuasori de Fontajau i el parc i el centre de la ciutat.

La pràctica de l’esport al parc i el mercat setmanal també es tindran en compte amb el Pla de Xoc. Des del govern s’han establert converses amb diferents entitats esportives de la ciutat per recuperar l’anomenat “circuit del Colacao” tot instal·lant elements que permetin la localització dels metres i les distàncies per a les persones que fan servir el parc per a la pràctica esportiva. Pel que fa al mercat setmanal, es posarà una protecció d’uns dos metres i mig als arbres del passeig de la Sardana on s’ubica el mercat, tot i que aquesta acció no afectarà l’emplaçament dels paradistes.

El regidor Carles Ribas va assegurar que amb aquestes primeres actuacions “es comença a naturalitzar aquest espai de la vora del Ter per fer-lo un espai per a la gent i l’esport” i que “no hipotecarà” el futur desenvolupament en aquesta zona del Pla especial de la Devesa. La inversió necessària per desenvolupar el projecte rondarà els 250.000 euros i es preveu que estigui acabat durant el primer trimestre del 2016.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.