Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona reivindica el rol de les ciutats mitjans a la tretzena edició de l'Open Days

La tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas, participa a l'esdeveniment públic europeu més rellevant sobre regions i municipis.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha participat aquest matí a un dels workshops que ha tingut lloc durant la tretzena edició de l’Open Days, que se celebra del 12 al 15 d’octubre a Brussel·les. Es tracta de l’esdeveniment públic més important de l’àmbit europeu pel que fa al paper de les regions i les ciutats a Europa.

Madrenas ha defensat el paper de les ciutats mitjanes i el seu rol a l’hora d’interactuar amb l’entorn en una taula rodona sobre la urbanització sostenible organitzada per la ciutat de Schiedam en el marc de l’Eurotowns. “Les evidents diferències de dimensió entre Girona i ciutats com Barcelona o Montpeller, dins de l’Euroregió Mediterrània, obliguen les ciutats mitjanes com Girona a definir estratègies de significació territorial que facin compatible el necessari creixement amb el sosteniment i la millora de la condicions de qualitat de vida, un aspecte clau del valor de les nostres ciutats”, ha ressaltat la regidora d’Urbanisme i Activitats.

Sobre la relació amb una metropolis com Barcelona, eix principal de l’exposició, Marta Madrenas ha assenyalat que l’estratègia de l’Ajuntament de Girona és “no voler competir amb Barcelona, sinó complementar-la únicament i exclusivament en aquells àmbits en què nosaltres excel·lim, com la cultura, el patrimoni o la gastronomia. D’aquesta manera, amb la complicitat de Barcelona, Girona surt clarament enfortida”.

L’alcalde de la localitat holandesa, Cor Lamers, ha moderat la xerrada, a la qual han participat també el professor de la Universitat de Roma Pietro Elisei, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Reggio Emilia Serena Foracchia, l’alcalde de la localitat holandesa de Delft, Bas Verkerk, i l’alcalde de la ciutat alemanya de Sindelfingen, Bernd Vöhringer.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.