Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La xarxa pedalable de Girona ha augmentat un 42% en quatre anys

Comença una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la programació de diverses activitats a la ciutat.

La xarxa pedalable de Girona ha passat de 18’9 km el 2011 a 26’9 km actualment, xifra que representa un augment del 42% en quatre anys, amb la previsió que s’ampliï fins a 31’570 km en els propers mesos. Aquest és només un exemple de les accions que ha portat a terme l’Ajuntament de Girona darrerament en la línia d’apostar de manera ferma per la mobilitat sostenible a la ciutat. La incorporació de vehicles elèctrics a les flotes de Girona+neta i de TMG, la creació d’aparcaments dissuasoris a les diferents entrades de la ciutat o l’augment de les estacions de Girocleta són altres de les mesures que s’han adoptat en els darrers quatre anys.

Amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania per al foment de l’ús de mitjans de transport sostenibles, el consistori ha participat de nou aquest any en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, impulsada per la Generalitat de Catalunya, que es porta a terme de l’11 al 18 d’octubre. “Com cada any, m’agrada aprofitar aquesta setmana per remarcar que el que pretenem és conscienciar durant cada dia de l’any, no només durant una setmana, dels beneficis que comporta caminar, circular en bicicleta o utilitzar el transport públic”, ha assenyalat el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

Des de l’Ajuntament de Girona i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Girona, en col·laboració amb Mou-te en Bici i Transports Metropolitans de Girona (TMG), s’han programat diverses activitats durant aquesta setmana, entre les quals hi ha cursos, jornades divulgatives i itineraris. Una de les iniciatives més destacades de la setmana és la campanya de promoció “Avantatges d’anar a peu”, promoguda des de l’Equip Municipal de Promoció de la Salut.

El curs de formació “Com haig de circular en bici”, adreçat a nens i nens, impartit per agents de la Policia Municipal, ha donat el tret de sortida aquest matí a les activitats de la jornada d’avui. Hi participaran un total de 142 alumnes provinents de diversos centres educatius de la ciutat. Una inspecció tècnica de bicicletes el cap de setmana va inaugurar la programació de la Setmana de la Mobilitat d’enguany.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.