Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona, la Generalitat i la Diputació celebren la Diada amb un acte institucional unitari

El Saló de Descans del Teatre Municipal ha acollit la commemoració de l'Onze de Setembre aquest matí.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, han presidit aquest matí l’acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte, que s’ha fet al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, s’ha organitzat un any més de manera conjunta entre les tres institucions. Hi han assistit també el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, entre d’altres.

En el seu discurs, l’alcalde ha posat èmfasi en el fet que “som en el camí d’un gran repte com a país” i ha subratllat el paper de les institucions en aquest camí com a reflex de la realitat de la societat i “com a garantia que ens sortirem i farem un gran país”. El conseller Santi Vila ha destacat que “el que justifica aquest país és el compromís, l’adhesió, al valors republicans de llibertat, fraternitat i justícia”. Pere Vila, per la seva banda, ha recordat paraules del general Moragues i ha remarcat que “el triomf de Catalunya és cosa nostra i només nostra, en som completament responsables i tothom hi compta”.

Una actuació musical del quartet de corda de la Giorquestra ha tancat l’acte. Han interpretat el quartet per l’art “Scherzo”, d’Eduardo Toldrà; el madrigal sobre “El cant dels ocells”, de Xavier Montsalvatge, arranjat per Macel Sabaté, i han clos l’actuació amb l’himne “Els segadors”.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.