Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un videojoc de Sant Narcís, protagonista del cartell de les Fires d'enguany

Els autors són el dibuixant de còmics gironí Joan Codina i la dissenyadora gràfica i directora d'art gironina Gemma Moreno.

Un videojoc de marcians dels anys 80 ha estat la inspiració la cartell de les Fires de Sant Narcís d’enguany, que tindran lloc del 23 d’octubre a l’1 de novembre. Els gironins Joan Codina i Gemma Moreno, advocat i dibuixant de còmics i dissenyadora gràfica i directora d’art, respectivament, són els autors d’una imatge en què es pot veure el mateix Sant Narcís guiant mosques amb el bàcul de bisbe, recreant la nau que disparava els marcianets del joc.

“Aquell videojoc va significar el debut als jocs digitals de tota una generació i aquest cartell servirà de fil conductor entre generacions, que evocarà records a molta gent, a la qual fa uns anys que apel·lem i els tornem a demanar que gaudeixin de les Fires”, ha subratllat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant l’acte de presentació. Aquest aspecte intergeneracional del cartell també ha estat remarcat pels autors, Joan Codina i Gemma Moreno. “Volíem fer una gràfica que arribés tant als nens com a adults, que fos simpàtica pels més petits i que recordés als grans la seva infància”, ha explicat Moreno.

Els autors del cartell també han destacar la idea de fer un petit homenatge als píxels que caracteritzaven aquells primers jocs d’ordinador i que, tot i que eren molt senzills i bàsics, avui encara “continuen sent entranyables”, ha afirmat Codina. La tipografia utilitzada en el cartell està inspirada també en el videojoc. Les lletres del cartell volen emular el text que hi havia a la part superior de la pantalla del joc per informar de les puntuacions que tenien els diferents jugadors.

El cromatisme del cartell està format per un fons blau fosc, amb mosques de colors i el sant en tonalitats groguenques. S’han tingut en compte diferents elements del joc, com les banderes de color vermell que informaven de les diferents fases, que s’han substituït per una senyera i la bandera del Girona FC.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.