Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Presentació del programa de recursos educatius 2015/2016

El projecte compta enguany amb un total de 363 activitats, entre les quals n'hi ha 80 de nova incorporació.

Dijous a les 19 h es va presentar públicament el Programa de recursos educatius per al curs escolar 2015-2016, amb un total de 363 activitats. El programa està gestionat per l’Ajuntament de Girona i diverses entitats ciutadanes integrants de la Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona. La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, va presidir l’acte, que va tenir lloc a la Biblioteca Carles Rahola. El lloc de presentació és itinerant cada any, amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents espais i equipaments de la ciutat que ofereixen recursos educatius.

Entre les 363 activitats que es presenten, en destaquen una vuitantena de noves, que tracten una gran quantitat de matèries i han estat preparades per donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat, que podran trobar recursos relacionats amb el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, la història i l’art, la lectura i l’escriptura, l’esport, la salut, el civisme i la participació, l’educació ambiental, la ciència, el teatre, la innovació i la creativitat, entre molts altres.

Entre els recursos de nova incorporació destaca un itinerari pel bosc de la Pabordia, un dels boscos que disposa dels arbres més vells del municipi, en el qual es treballaran els boscos madurs i la seva importància, amb conceptes com evolució natural, equilibri dinàmic i biodiversitat. També destaca l’activitat “Esmorzar científic”, que ajudarà a descobrir les bases científiques i tecnològiques de processos quotidians com cuinar. Enguany aquesta activitat s’oferirà com a taller dins del marc de la Setmana de la Ciència, però també es podrà realitzar al llarg de tot el curs. També com a novetat, cal destacar l’activitat que s’oferirà amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2016, amb una ballada col·lectiva on els nens i les nenes interpretaran coreografies treballades durant el curs amb un grup de dansa professional i els seus respectius professors d’educació física.

A més d’ajudar en l’aprenentatge dels temes curriculars, des de sempre els recursos que s’ofereixen volen fomentar valors com l’esforç, el respecte, la imaginació, la ciutadania o la responsabilitat. Continuant en aquesta línia, i per tal de realçar-los, aquest any s’inclou com a novetat que a la fitxa de cada recurs s’especifiqui quins valors concrets es treballen amb aquella activitat. Tal com va subratllar durant l’acte la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, “l’objectiu de treballar els valors és poder donar més elements perquè els nostres fills siguin capaços de viure plenament i responsablement. Hem de centrar-nos més en l’infant per fer una escola més humana”.

A la presentació d’aquesta tarda, hi haurà també una mostra de l’oferta educativa de les entitats ciutadanes i dels serveis municipals que gestionen algunes de les activitats del Programa de recursos educatius, amb atenció directa i personalitzada al professorat dels centres educatius i persones interessades que ho requereixin. Tot seguit, el matemàtic Anton Aubanell presentarà “Les bombolles de sabó” com a recurs per ensenyar geometria.

A les activitats del programa hi participa cada any el 100% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona i gairebé un 90% dels alumnes que hi estan matriculats. A banda, cal observar que hi ha també alumnes de fora de la ciutat, provinents de les comarques gironines, la resta de comarques catalanes, la Catalunya Nord, l’Estat espanyol i altres llocs d’Europa, que han participat en algunes de les activitats del programa. En general, la valoració que fan els usuaris del programa de recursos educatius és molt positiva i propicia la fidelització de l’assistència.

Per a més informació consulteu el web www2.girona.cat/ca/caseta_recursoseducatius

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.