Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona s'omple del millor jazz d'avantguarda català i internacional per 15è any consecutiu

Joshua Redman Trio, Ramon Prats Quartet, Marco Mezquida & Manel Fortià i Pau Figueres, entre el més destacat de la XV edició del Festival de Jazz de Girona.

Un any més, la ciutat de Girona respirarà el millor jazz de l'actualitat. Fins a deu actuacions nacionals i internacionals de primer nivell animaran del 13 al 26 de setembre a ritme de jazz, com ja és habitual des de fa 15 temporades. La programació s'ha presentat avui a l'Ajuntament de Girona, amb la presència de l'alcalde Carles Puigdemont; el vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival, Francesc Ubanell.

“Es tracta d’un menú de jazz a Girona excepcional, que reforça la línia de situar la ciutat com un dels referents culturals del sud d’Europa”, ha afirmat l’alcalde que ha afegit que, en el cas del Festival de Jazz, es pot dir “potser més que en cap altra ocasió” que “al pot petit hi ha la bona confitura”, referint-se a “l’exquisidesa” de les activitats i els concerts que es proposen.

Enguany, la jornada inaugural anirà a càrrec de Joshua Redman, un dels saxofonistes més importants sorgits en els últims 25 anys, que oferirà un concert únic a l'Estat espanyol. Fill del també saxofonista Dewey Redman i company de generació de músics com Brad Mehldau, Mark Turner i Roy Hargrove, el californià actuarà en formació de trio, acompanyat pel contrabaixista noruec Ole Morten Vågan i l'il·lustre bateria Jordi Rossy.

Altres actuacions destacades seran les de Ramon Prats Quartet que, amb el seu projecte Pandora va ser escollit Músic, Grup i Disc de l'any 2014 per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya; el trio Nara, que presentarà el seu primer treball Zatara (2015), o el prodigiós guitarrista Pau Figueres, que també presentarà -en format trio- el seu primer treball homònim, d'aquest any.

A més, David Mauricio i Claudio Marrero presentaran el seu projecte d'homenatge al famós disc John Coltrane i Johnny Hartman de l'any 1963; el pianista Marco Mezquida i el contrabaixista Manel Fortià oferiran la música del seu treball a duo My old flame (2015), i Clara Luna & Vicens Solsona faran un concert de jazz i bossa nova en clau íntima.

Per altra banda, LaDinamo obrirà el festival amb una cercavila sobre rodes -una marching funk band sobre bicicletes-, i la Girona Marxing Band animarà la cloenda pels carrers de la ciutat al més pur estil de Nova Orleans, just abans que The Explosive Swing Sextet posin tota la seva energia al servei dels balladors de lindy hop a la plaça del Mercadal.

Els concerts tindran lloc a diversos espais de Girona i Banyoles, com l'Auditori de Girona, la Casa de Cultura, la sala La Planeta, Els Jardins de la Mercè, la Fundació Valvi o l'Ateneu Bar de Banyoles. Excepte els de Joshua Redman Trio (15 €), Ramon Prats Quartet (12 €) i Pau Figueres (3 €), tots els concerts seran gratuïts.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.