Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona retirarà les dues xarxes per a peixos instal·lades a l'Onyar

L'actuació es podrà portar a terme perquè les pluges de les darreres setmanes han fet créixer el cabal del riu i han millorat la qualitat de l'aigua. Des de la seva instal·lació, el nombre d'exemplars desapareguts s'ha reduït dràsticament i s'ha assolit l'objectiu de zero morts durant diversos dies.

L’Ajuntament de Girona ha retirat les dues xarxes per a peixos instal·lades al riu Onyar el 23 de juliol passat. Aquestes xarxes, dues malles metàl·liques, tenien l’objectiu que els peixos avancessin per la part artificialitzada de l’Onyar, entre la Font del Rei i la plaça de Catalunya, que en períodes de pluja escassa porta molt poca aigua. Aquest fet, sumat a les elevades temperatures, va provocar un augment de la mortaldat de peixos durant el mes de juliol, fet que va portar l’Ajuntament a actuar. Des de la col·locació de les xarxes es va observar una disminució marcada del nombre de peixos morts al riu: mentre que entre els dies 20 i 23 de juliol se'n van comptabilitzar 105, entre el 24 i el 27 se'n van comptar tan sols 10 i en dies posteriors es va assolir l'objectiu de zero exemplars morts.

L’arribada de pluges ha provocat un augment del cabal de l’Onyar i una millora de la qualitat de l’aigua. La suma d’aquests dos factors, juntament amb la baixada de les temperatures després de l'onada de calor del juliol, ha motivat la retirada de les xarxes. Si el dia 23 de juliol el riu tenia un cabal de 0,3m3/s, el dia 18 d’agost era de 0,63m3/s i es va arribar a una punta de 2,35m3/s el dia 15 d’agost, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha afirmat que “la instal·lació de la xarxa ha demostrat ser una mesura simple i efectiva per mitigar la mortaldat de peixos a l’Onyar”, a la vegada que ha recordat que l’Ajuntament està immers en el projecte de renaturalització del riu, “una de les actuacions més emblemàtiques i ambicioses d’aquest mandat”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.