Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Més de 25.000 persones ja han visitat l'exposició d'Enric Marquès a la Casa Pastors

La mostra, que inclou obres de l'artista des del 1948 fins al 1989, es podrà visitar fins a aquest diumenge.

L’exposició “Enric Marquès: la col·lecció de l’artista (1948-1989)”, que es pot veure fins aquest diumenge a la Casa Pastors de Girona, ha rebut a hores d’ara la visita de més de vint-i-cinc mil persones. La mostra es va inaugurar el mes d’abril passat. El recorregut per l’exposició, amb obres que van des del seu inici com a pintor -el 1948- fins a les obres que va presentar a la seva última exposició -el 1989-, ha estat un retrobament per als molts gironins que van conèixer el pintor i el recorden amb estima.

La mostra també ha suposat una oportunitat per a moltes persones que no havien pogut veure àmpliament exposada l'obra de Marquès des que l'artista va morir el 1994 i ha estat alhora un descobriment per als molts turistes que visiten el Barri Vell de Girona i entren a la Casa Pastors. La col·lecció exposada és una petita part del dipòsit d’obres de Marquès que la seva vídua ha cedit a l’Ajuntament de Girona per tal de conservar i difondre el llegat de l’artista, després de la catalogació i restauració de les més de 800 obres, una actuació que es va iniciar a principis de 2015.

L’Ajuntament de Llagostera està preparant una adaptació de la mostra per presentar-la al municipi gironí aquesta tardor. En aquesta proposta llagosterenca es farà èmfasi en aquelles pintures i dibuixos que Marquès va dedicar a paisatges, temes i gent de la vila, on el pintor que havia nascut al veïnat de la Rodona de Santa Eugènia de Ter va viure durant les últimes dècades de la seva vida, després de la seva estada a París.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.