Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori i Celrà ofereixen 40 clubs de lectura adreçats a més de 500 persones

El 24 d'agost comença el període per inscriure's a les propostes de les biblioteques públiques per al curs vinent.

Les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori i Celrà oferiran el curs que ve 40 clubs de lectura adreçats a més de 500 lectors i lectores. El 24 d’agost comença el període d’inscripció a aquests clubs que porten a terme les biblioteques públiques sota el lema “Atreveix-te a llegir en companyia!”.

En total, es tracta d’onze equipaments bibliotecaris que ofereixen una proposta per a aquelles persones que tenen interès per comentar obres literàries amb altres persones. Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

Hi ha clubs en els quals es comenten obres de narrativa en general, però cal destacar la gran oferta temàtica que permet trobar el club que més interessi segons el tema o gènere literari: clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de literatura i cuina, de literatura jueva, en anglès, etc. També se’n poden trobar que estan adreçats a joves, a nens o a persones amb dificultats lectores.

 

Què és un club de lectura?

Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura.

Amb els clubs de lectura es presenta l’oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d’aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l’obra de la mà d’una persona que condueix la reunió. A més, a partir del club es promou un ús participatiu de la biblioteca on el grup pren vida pròpia i pot arribar a desenvolupar altres activitats de manera conjunta. A vegades es convida l’autor o l’autora a participar de la tertúlia i així poder comentar amb ell el procés d’elaboració de l’obra i el seu contingut.

Avui en dia s’han convertit en una oferta ineludible de les propostes que ofereixen les biblioteques i s’adrecen a tot tipus de públic, ja sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o fins i tot per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció als clubs és gratuïta.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.