Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

El Programa de Biblioteques Escolars compta amb la participació del 85% dels centres educatius de la ciutat

El programa, que pretén millorar la competència lectora de l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, ha crescut any rere any.

Els objectius del programa són potenciar la biblioteca escolar com a espai d’aprenentatge i investigació, estudiar i definir clarament la coordinació entre biblioteca pública i biblioteca escolar a la ciutat de Girona, i per últim, regir les actuacions de l’Ajuntament de Girona en aquest àmbit. Una de les línies més visibles és la convocatòria d’ajuts per a biblioteques escolars per al curs 2015-2016 que l’Ajuntament de Girona acaba d’aprovar amb 32.850 euros, distribuïts en quatre modalitats:

  1. Assessorament d’una persona especialista en biblioteques per resoldre consultes i col·laborar en l’elaboració del projecte de la biblioteca escolar que han rebut 31 centres, és a dir, tots aquells que ho havien sol·licitat.
  2. Dotació econòmica de 300 euros per centre, per a l’adquisició de fons i/o equipament, que han rebut 27 centres, és a dir, tots aquells que ho havien sol·licitat i no han rebut altres ajuts de caire superior.
  3. L’ajut “Activa la biblioteca”, de 1.500 euros cadascun, per a projectes de millora i impuls de les biblioteques escolars com a espai d'aprenentatge i de suport a la docència, que han rebut els centres Escola Mare de Déu del Mont, Escola Eiximenis, Institut Nou de Girona i Escola Cassià Costal.
  4. L’ajut “Biblioteca escolar oberta al barri”, amb una dotació econòmica de 4.000 euros cadascun, per finançar l'obertura al barri de les biblioteques dels centres educatius en horari extraescolar, que han rebut els centres Escola Annexa-Joan Puigbert, Escola Marta Mata i Institut Montilivi.


El suport municipal a les biblioteques escolars ha crescut any rere any, així com les accions per posar en valor aquests serveis, amb la voluntat de fer de la biblioteca un dels recursos fonamentals als centres. Així mateix la participació dels centres educatius en el programa és molt elevada i hi participen el 85% de centres educatius de la ciutat.

Amb aquest programa l’Ajuntament de Girona vol situar la biblioteca al cor de l’escola, com un element i una eina indispensable en el procés d’aprenentatge dels alumnes. Les línies d’actuació del programa inclouen conèixer l’estat de les biblioteques escolars de la ciutat, donar suport humà i econòmic i orientació per aconseguir que aquestes siguin de qualitat. Les línies d’actuació també pretenen millorar la relació i coordinació entre biblioteca pública i centres educatius a través de la biblioteca escolar, i a més a més, proporcionar espais d’intercanvi i formació per als responsables de les biblioteques escolars per impulsar la cohesió d’aquestes biblioteques.

Aquest és un programa que ha rebut reconeixement a nivell del nostre país i fins i tot ha estat escollit com a bona pràctica per part del MEC. Una altra de les accions realitzades ha estat la contractació de 7 persones a través de plans d’ocupació per catalogar el fons documental de les biblioteques escolars de la ciutat. Un total de 18 centres educatius han pogut comptar amb aquest suport.

 

La Jornada de biblioteques escolars de Girona

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona organitza anualment la Jornada de biblioteques escolars de Girona, un espai de formació i intercanvi per a responsables de biblioteques dels centres educatius. La jornada d’aquest any, amb el tema Repensem la biblioteca escolar del segle XXI, serà la desena edició i tindrà lloc el 20 d’octubre a la biblioteca Carles Rahola. La jornada s’ha consolidat com un espai de referència per als responsables de les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat de Girona i de tota la demarcació, i l’assistència de les últimes edicions supera el centenar de participants.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.