Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

La ciutat de Girona obté la certificació de Destinació de Turisme Esportiu

20 establiments de la ciutat reben la placa acreditativa de la seva adhesió a aquesta marca d'especialització impulsada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha recollit avui de mans del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, el diploma que acredita que Girona ciutat ha obtingut la certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) en la modalitat de Multiesports, concretament en els esports d’atletisme, natació, tennis, running i ciclisme.

L’alcalde de Girona i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, han lliurat les plaques que acrediten el compliment dels requisits exigits als següents establiments hotelers de la ciutat: AC Palau de Bellavista, hotel Carlemany, hotel Ciutat de Girona, hotel Double Tree by Hilton, hotel Gran Ultònia, hotel Ibis Girona Nord, hotel Llegendes de Girona Catedral, hotel Melià Girona, hotel Peninsular i hotel Ultònia. Les empreses de bicicletes Bike Breaks Girona Cycle Center, Cicloturisme i Medi Ambient i Bikecat també han estat reconegudes amb aquest segell de qualitat.

Per altra banda, també han obtingut l’acreditació cinc instal·lacions esportives de gestió municipal, pública o privada: Pavelló Municipal Girona – Fontajau, la zona esportiva La Devesa, el complexos esportius del GEiEG, el de Palau – Sacosta , i el de Sant Ponç, i el Club Tennis Girona.

L’Oficina de Turisme i el Punt de Benvinguda Girona Gironès també han recollit el diploma acreditatiu.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat l’esforç del sector privat “i la seva col·laboració amb el sector públic per aconseguir el segell de Destinació de Turisme Esportiu” i ha demanat continuar en aquesta línia per aconseguir que Girona es converteixi en un referent del turisme esportiu i especialment, amb la capital del ciclisme, que tant de reconeixement internacional li està aportant. Aquesta acreditació “certifica una estratègia per fer de Girona una ciutat de destí turístic i és un senyal que a casa nostra el turisme esportiu està creixent, gràcies al treball intens de les entitats esportives, les empreses i les institucions”, ha remarcat Puigdemont .

Amb aquest segell, la Generalitat reconeix la ciutat de Girona com una destinació que ofereix recursos i serveis d’alta qualitat, instal·lacions esportives, allotjaments adaptats i serveis especialitzats tant per als esportistes professionals com per als turistes que vulguin practicar activitats esportives i per altra banda, amb la marca DTE, Girona queda posicionada com una destinació turística adaptada a les necessitats dels i les esportistes que busquen poder realitzar els seus entrenaments i millorar el seu rendiment físic i tècnic. El segell DTE, a més, és una eina perfecta per diversificar l’oferta turística catalana i propiciar-ne la desestacionalització.

Els objectius del segell de Destinació de Turisme Esportiu són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports entre un segment de la demanda molt concret però d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport, turistes que practiquen l’activitat esportiva durant el temps d’esbarjo, o bé el públic visitant amant dels grans esdeveniment esportius.

Cal destacar que amb una gran part del seu territori catalogat com a espai natural protegit (PEIN i Xarxa Natura 2000), Girona disposa d'una gran varietat de paisatges, l'escenari ideal per a la pràctica d'activitats de turisme actiu i de natura. La ciutat també compta amb diferents espais naturals al bell mig de la ciutat ideals per a la pràctica de l’activitat esportiva com el Parc de la Devesa, el Parc de les Ribes del Ter o el Parc del Migdia i és un pol d’atracció de turisme esportiu amb un llarg currículum d’esdeveniments, com el Tour de França o el Rally Costa Brava.

A l’acte de lliurament també hi han assistit la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç del consistori gironí, Glòria Plana, altres membres del consistori, el president del consell comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el conseller comarcal de Turisme de Girona, Joaquim Roca; el director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona; Ferran Roquer i el representant territorial d’Esports a Girona, Josep Pujols.

L’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell Destinació de Turisme Esportiu (DTE) aquells municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis especialitzats i d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Aquest model permet promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada. A dia d’avui aquest segell aplega a tot Catalunya més de 50 equipaments i empreses d’activitats adherits i 175 allotjaments turístics certificats que sumen prop de 57.000 places.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.