Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum dels acords i mocions del Ple municipal ordinari de juliol de 2015

El Ple va tenir lloc el 13 de juliol de 2015.

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sisena sessió plenària ordinària del 2015, la primera des de la constitució del nou consistori. L’alcalde, Carles Puigdemont, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, els informes de Presidència i els decrets i acords, i convalidacions, dels quals es dóna compte al Ple, es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa d’Urbanisme i Activitats, anaven a l’ordre del dia els punts 5 (Aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla especial del Barri Vell en l’àmbit del Pla especial de la unitat d’actuació del Pou Rodó) i 6 (Verificar el text refós de la modificació puntual del TR del PGOU núm. 51 – PA 89 L’Aurora, que incorpora les prescripcions imposades per acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, de data 2 de juny de 2015). El punt 5 es va aprovar per 12 vots a favor (CiU i C’s), 8 vots en contra (CUP i PSC) i 5 abstencions (ERC i PP). Tant Manuel Martín (PSC) com Lluc Salellas (CUP) remarquen que els preocupa que l’aprovació d’aquest punt creï un precedent. El punt 6 es va aprovar per 21 vots a favor (CiU, ERC, CUP, C’s i PP) i 4 abstencions (PSC).

En aquest punt es va presentar una proposta d’urgència (aprovada la urgència per 17 vots a favor –CiU, ERC, C’S i PP-, 4 en contra –CUP- i 4 abstencions –PSC-) sobre l’aprovació provisional de la modificació puntual del Text refós del PGOU de Girona núm. 59 per a la supressió del PMU 13 Ctra. Barcelona i delimitació dels polígons PAU 116 i PAU 117. El punt es va aprovar per 17 vots a favors (CiU, PSC, C’s i PP), 4 vots en contra (CUP) i 4 abstencions (ERC). Lluc Salellas, en nom del grup municipal de la CUP, va argumentar el vot contrari a la proposta al•legant que “de la manera com s’ha anat desenvolupant el projecte i el sentit que ha pres no ens ha convençut”.

Pel que fa a la Comissió Informativa d’Hisenda i Sostenibilitat, es van debatre els punts 7, 8, 9, 10, 11 i 12. El punt 7 feia referència a Aprovar inicialment la relació concreta i individualitzada de béns i drets afectats per l’execució del projecte d’eliminació de la Unitat d’Actuació Tomàs Mieres 3. Es va aprovar per 17 vots a favor (CiU, PSC, C’s i PP), 4 vots en contra (CUP) i 4 abstencions (ERC). La portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Pèlach, va assenyalar que “és una actuació que ens genera molts dubtes”.

El punt 8 era relatiu a Aprovar l’acta de cessió per part del Ministeri de Foment del pont sobre el riu Ter de 485’50 metres ubicat entre els barris de Sant Ponç i Pedret per millorar els accessos de la zona nord-est de la ciutat. Es va aprovar per unanimitat.

Modificar l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’estudi, anàlisi i expedició de documents era l’enunciat del punt 9, que també es va aprovar per unanimitat.

El punt 10 (Aprovar el Compte general de l’exercici 2014) es va aprovar per 14 vots a favor (CiU i ERC), 4 vots en contra (PSC) i 7 abstencions (CUP, C’s i PP). La portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, va explicar el seu vot al•legant “consideracions polítiques i no tècniques”.

El punt 11 feia referència a l’Ordenança general de subvencions de l’Ajuntament de Girona, els seus organismes autònoms i les entitats que en depenen es va deixar per debatre al Ple del setembre, tal com va indicar l’alcalde.

El punt 12, relatiu a la modificació del pressupost 2015: transferència entre partides, es va aprovar per 14 vots a favor (CIU i ERC), 4 vots en contra (CUP) i 7 abstencions (PSC, C’s i PP). El grup municipal de la CUP va explicar el seu vot desfavorable “sobretot per les partides relacionades amb els càrrecs de confiança”.

Tot seguit es van debatre les mocions presentades pels grups municipals. ERC-MES-AM va presentar una moció per confeccionar un mapa de la distribució socioeconòmica de Girona. El regidor del grup, Ricard Calvo, va defensar la moció, que va ser aprovada per unanimitat.

El PSC-CP va presentar una moció per un Pla d’impuls d’activitats físiques esportives. El regidor Joaquim Rodríguez va ser l’encarregat de defensar-la. Els tres punts de la proposta es van votar separadament. Els punts 1 i 3 es van aprovar per 15 vots a favor i 10 abstencions. El punt 2 es va aprovar per 13 vots a favor i 12 abstencions.

El PPC va presentar una moció per instaurar un Ple extraordinari anual sobre l’estat de la ciutat. La proposta, defensada per la portaveu del grup Concepció Veray, va ser aprovada per 11 vots a favor (ERC, PSC, C’S i PP), 10 vots en contra (CiU) i 4 abstencions (CUP).

El grup municipal de la CUP – Crida per Girona va presentar dues mocions. La primera, sobre el dret d’intervenció ciutadana als plens municipals, va ser defensada per la portaveu del grup, Laia Pèlach, i es va aprovar per 12 vots a favor (PSC, ERC i CUP), 10 vots en contra (CiU) i 3 abstencions (C’s i PP). La segona, per iniciar un procés d’adequació del nomenclàtor de la ciutat, es va votar separadament. El primer punt es va aprovar per 22 vots a favor (CiU, ERC, CUP i PSC) i 3 abstencions (C’s i PP). El segon punt es va aprovar per 8 vots a favor (CUP i ERC) i 17 abstencions (CiU, PSC, C’s i PP) 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.