Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat

Una vintena de nens i nens procedents de camps de refugiats de Tindouf s'estaran les properes setmanes amb famílies gironines.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, acompanyat de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el regidor de Joventut i Participació, Cristóbal Sánchez, van rebre ahir a la tarda al Saló de Plens els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a Girona. El grup, format per 26 infants, va arribar a la ciutat al mes de juny i s’hi estarà dos mesos en famílies acollidores en el marc del programa Vacances en Pau, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. A tota la demarcació de Girona hi ha una vuitantena d’infants procedents dels camps de refugiats de Tindouf, on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997.

 

Durant l’acte, l’alcalde Carles Puigdemont va subratllar la voluntat “d’establir i mantenir un vincle i un coneixement amb el poble sahrauí” posant èmfasi en el “reconeixement de les identitats culturals dels pobles” d’arreu del món i en la significació de la lluita sahrauí, simbolitzada per una bandera que “a Girona sempre hem tingut al cor”. Precisament, la representació dels infants sahrauís que ahir van assistir a la recepció va lliurar a l’alcalde una bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica a més d’altres obsequis per als regidors del consistori, alguns dels quals eren presents a la recepció. Des de l’Ajuntament, també es va lliurar a cada infant una bossa amb diversos presents.

 

A la recepció d’aquesta tarda hi van assistir també, a més dels infants, les famílies acollidores i representants de l’entitat ACAPS Girona. Durant les setmanes que els infants s’estan amb les famílies gironines, tenen l’oportunitat de compartir el seu dia a dia i millorar, durant un temps, les dures condicions de vida del seu poble. A més, en el marc de la seva estada a la ciutat, passen revisions mèdiques completes, fan visites als especialistes i tenen la possibilitat d’intervenir-se quirúrgicament si és necessari. Per a les famílies, l’acollida suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge gràcies a la convivència amb uns infants que els mostren la realitat i costums del poble sahrauí.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.