Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Compromisos del Segell de Puntualitat de l'Ajuntament de Girona

Respectar l'hora d'inici dels actes i sensibilitzar sobre la durada de les reunions són alguns dels compromisos del Segell de Puntualitat de l'Ajuntament de Girona. L'entitat Ara és l'Hora – Iniciativa per a la Reforma Horària i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han intervingut en el procés d'elaboració de la proposta.

Després de la prova pilot per implantar el Segell de Puntualitat a l’Ajuntament de Girona, aquest matí l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; el president de l’entitat Ara és l’Hora – Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabián Mohedano, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Ventura, han presentat les conclusions d’aquesta fase.

 

Respectar l’hora d’inici dels actes i marcar-ne l’hora d’acabada, sensibilitzar els assistents sobre la durada i la preparació de les reunions o establir les hores de les rodes de premsa d’acord amb les rutines dels mitjans de comunicació són alguns dels compromisos que inclou aquest Segell de Puntualitat que estrena el consistori gironí. La iniciativa, pionera al país, té com a finalitat promoure l’excel·lència en la gestió i els usos del temps en espais de comunicació i participació compartits. “Es tracta d’intentar donar un segell a una bona pràctica amb un fort element pedagògic per poder continuar amb un propòsit que a mi m’ha semblat sempre una estructura d’estat”, ha subratllat Carles Puigdemont.

 

El setembre del 2014 es va signar el conveni entre les tres parts per desenvolupar la prova pilot del Compromís de Puntualitat, que havia de culminar amb la creació del Segell de Puntualitat que s’ha presentat avui. Durant aquests mesos s’han desenvolupat diferents fases, com l’exploració i la identificació d’indicadors, l’auditoria, el disseny o la pròpia prova pilot en els actes i les reunions externes i internes que s’han dut a terme. El Ple de l’Ajuntament de Girona del 5 de juny del 2014 va aprovar per unanimitat adherir-se a la campanya de resolució a favor de la reforma horària impulsada per Ara és l’Hora.


Des d'Ara és l'Hora es promou, des de fa més d’un any i mig, la reflexió conjunta amb organismes i entitats per tal de formular mesures i estratègies que condueixin als objectius de l'entitat: reformar l'organització social del temps de la vida quotidiana. El president de l'associació, Fabián Mohedano, ha agraït la implicació de les administracions públiques en la proposta i les ha definit com un “clar accelerador” de la proposta que s’impulsa des de la seva entitat. Mohedano ha apuntat també que és probable que el govern creï ben aviat un Consell Assessor per a la Reforma Horària “per transformar en iniciativa política aquesta iniciativa que va sorgir de la ciutadania”.

 

En la prova pilot amb el consistori hi ha tingut un paper actiu la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ja que un dels àmbits sobre els quals s’apliquen els compromisos és la relació amb els mitjans de comunicació. El president de l’entitat a la demarcació, Joan Ventura, ha manifestat la seva satisfacció pels compromisos del segell que ha titllat de “sentit comú” i ha expressat la seva voluntat “que es puguin estendre a altres municipis i comarques”.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.