Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Primera trobada de persones interessades en ser voluntàries de protecció civil a Girona

Els ajuntaments troben en aquest voluntariat un important element de suport, no només pel seu paper en els plans municipals, sinó també respecte al seu manteniment i operativitat.

Dissabte 11 de juliol al matí, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona va convocar una trobada amb persones interessades en ser voluntàries de protecció civil a Girona. Una quarantena de persones varen assistir a l'acte, que va comptar també amb la presència del regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació, Eduard Berloso, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, el cap de la policia municipal de Girona, Josep Palouzié, i els tècnics municipals encarregats de la protecció civil a Girona.

El president de l'Associació, Xavier Ribera, va explicar el funcionament i l'organització de l'entitat així com tot allò referent al curs obligatori que cal fer per ser nomenat voluntari, el recursos de què es disposen i quines seran les primeres accions. Per part de l'Ajuntament, els dos regidors varen manifestar la seva voluntat d'aportar els recursos econòmics i materials que siguin necessaris per al funcionament de l'associació. Els responsables de la policia municipal i de la protecció civil de la ciutat varen declarar que esperen concretar totes aquelles actuacions en què l'associació col·laborarà habitualment o puntualment i quins seran els protocols a seguir.

Voluntariat
Les quinze primeres persones que han pogut realitzar el curs obligatori per a ser voluntari de protecció civil des de la creació de l'associació seran nomenats en breu, i juntament amb els cinc que ja l'havien fet prèviament, seran vint les persones que a partir del proper setembre col·laboraran amb la policia municipal de Girona en els preventius dels grans esdeveniments que es duguin a terme a la ciutat. Passat l'estiu, vint-i-quatre persones més participaran en una nova edició del curs obligatori que finalitzarà al desembre i que està organitzat per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Actualment l’Associació compte amb una setantena de persones inscrites per a ser voluntàries de protecció civil.

L’Associació
L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona (AVPC Girona) s’ha creat amb la finalitat de treballar en l’àmbit de la protecció civil i de col·laborar amb les diferents administracions competents en el sistema de preparació i resposta davant de situacions de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, en les quals la seguretat i la vida de les persones puguin estar en situació de perill. L’AVPC Girona també col·laborarà en grans esdeveniments de ciutat que suposin un greu risc col·lectiu a la població.

Els ajuntaments troben en aquest voluntariat un important element de suport, no només pel seu paper en els plans municipals, sinó també respecte al seu manteniment i operativitat. Dins d’aquest àmbit és on actuarà l’AVPC Girona, que es configura com una entitat vinculada a Protecció Civil i que intentarà aportar a la societat l’esforç propi del voluntarisme desinteressat en benefici de la nostra comunitat. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.