Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les tasques per repintar la senyalització de les places d'estacionament en zona blava i verda de Girona

La setmana que ve s'intervindrà en pràcticament la totalitat de les àrees d'aparcament regulat de la ciutat.

La setmana vinent començaran les tasques per repintar la senyalització de les places d’estacionament de zona blava i verda de la ciutat. Es començarà el dilluns i el dimarts amb les zones verdes ubicades a les Pedreres i al barri de la Devesa-Güell. De dimecres a divendres s’actuarà a les zones blaves de l’Eixample i de Sant Narcís. La prohibició d’aparcament a les zones afectades serà, com a màxim, d’un matí o d’una tarda.

Concretament, el dimecres es repintaran les zones blaves del carrer del Carme, la plaça de Catalunya, el passeig del General Mendoza, la ronda de Sant Antoni Maria Claret, el carrer de Juli Garreta, el carrer de Sant Joan Baptista La Salle i el carrer de Francesc Ciurana. El dijous al matí s’actuarà a l’avinguda de Sant Francesc, al carrer de Fontanilles, al carrer de Gaspar Casal, al carrer de Francesc Coll i Turbau, al carrer de Ferran Agulló i al carrer de la Sèquia i, a la tarda, al carrer de Joan Maragall, a un tram del carrer de Sant Narcís i a la rambla de Ramon Berenguer II. El divendres es repintarà, al matí, el carrer de la Creu, el carrer del Cor de Maria, el carrer de Manel Quer i la travessia de la Creu i, a la tarda, l’avinguda de Sant Narcís i el carrer del Pare Coll.

Els únics trams sobre els quals no s’actuarà per millorar l’estat de la pintura són els de la travessia del Carril i els del carrer de Bonastruc de Porta, “ja que quedaran afectats pel projecte de construcció del carril bici sota les vies”, ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, que ha afegit que “aquestes tasques de manteniment necessàries” es fan en període estival “per afectar al mínim possible la mobilitat a la ciutat”.

 

Nous sensors d’aparcament a la via pública

Un cop pintades les places de zona blava, el dimecres i el dijous s’instal·laran sensors d’aparcament a l’avinguda de Sant Francesc, al carrer de Fontanilles, al carrer de Gaspar Casal, a la plaça de Catalunya i al carrer del Carme. Aquesta actuació, que es posarà en marxa inicialment com a prova pilot, s’emmarca dins la línia estratègica de Mobilitat intel·ligent del Pla de mobilitat urbana de Girona aprovat per Ple el desembre del 2014.

La finalitat de la instal·lació d’aquests sensors és donar informació sobre l’estat dels aparcaments en calçada de la ciutat i la seva disponibilitat en temps real a través de la pàgina web de l’Ajuntament, l’aplicació Girona in i alguns rètols. Durant la prova pilot, s’instal·laran en una zona d’alta rotació de vehicles. A la plaça de Catalunya els sensors també s’instal·laran als aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, en zones de càrrega i descàrrega i a l’estacionament per a vehicles elèctrics. Per aquest motiu, la zona de càrrega i descàrrega se senyalitzarà amb places individuals.

L’adjudicatari del servei d’aparcament i estacionament amb limitació horària a diversos carrers de Girona, Setex Aparki, incloïa en la seva oferta la instal·lació de sensors d’aparcament i serà, per tant, l’empresa encarregada de portar a terme la prova pilot. En total, es controlaran en aquesta primera fase 180 places d’estacionament. Els sensors s’instal·laran de manera que quedin encastats al paviment i està previst que la prova pilot entri en funcionament a partir del setembre. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.