Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona recordarà les víctimes de Srebrenica amb una exposició rememorativa del 20è aniversari de la massacre

La mostra, que s'inaugura demà a les 20.30 h a la plaça del Vi, consta d'onze imatges del fotògraf Miquel Ruiz.

L’11 de juliol de 1995 Srebrenica va ser l’escenari d’una de les massacres més salvatges dels últims anys a Europa. En plena guerra als Balcans, més de 8.000 persones van morir assassinades a la ciutat. Amb motiu del 20è aniversari d’aquests fets, Girona recordarà les víctimes de la tragèdia amb una exposició rememorativa que es podrà veure a l’entrada de l’Ajuntament fins al 31 de juliol. La mostra està formada per onze imatges del fotògraf Miquel Ruiz, preses a Srebrenica el mes de juliol de fa vint anys.

Demà, a les 20.30 h, s’inaugurarà l’exposició en un acte en el qual hi assistiran, entre d’altres, la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs; el diputat de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el president de Fotògrafs per la Pau, Miquel Ruiz. Durant la inauguració, que es farà a la plaça del Vi, es llegiran diversos textos relacionats amb l’efemèride. Masha Kamenjasevic serà l’encarregada de llegir un text de la presidenta de les Mares de Srebrenica, Munira Subasic, i Quim Bonaventura llegirà dos textos, un del president de l’ONG Trencalòs, Jordi Rodri, i un altre del llibreter i activista cultural Guillem Terribas. També intervindran a l’acte el president de la Fundació Districte 11 City to City, Manel Vila, i el periodista i expresident de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Enric Matarrodona.

La projecció dels audiovisuals Srebrenica, el silenci de la memòria i Homenatge a Srebrenica, fet a Girona el 2005 amb motiu del 10è aniversari del genocidi, precediran el minut de silenci que tancarà l’acte amb la música de la pel·lícula Grbavica, commemorativa del lament de les més de 50.000 víctimes de la guerra a Bòsnia. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.