Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona aprofita els mesos d'estiu per executar rases a la via pública

Es tracta d'actuacions de millora dels serveis d'energia elèctrica, gas i aigua que afectaran la circulació de vehicles a diverses zones de la ciutat durant el juliol i l'agost

Des de l’Ajuntament de Girona, d’acord amb les companyies de serveis que operen al municipi, s’han programat per a les properes setmanes l’execució de diverses rases a la via pública per millorar i fer el manteniment de les instal·lacions d’energia elèctrica, gas i aigua de la ciutat. Malgrat que aquestes actuacions comportaran diverses afectacions a la circulació de vehicles, “s’aprofita el període estival per minimitzar l’impacte d’aquestes obres, ja que el volum de trànsit de vehicles disminueix”, tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

Tot i que es portaran diverses actuacions, n’hi haurà algunes de més destacades. Una de les primeres actuacions que es portaran a terme serà l’execució, que ha començat aquesta setmana, d’una rasa de 5.224 metres entre la fàbrica de la Nestlé, a l’antiga carretera d’Amer, i la subestació d’Endesa Energia del carrer de la Indústria, al polígon de Mas Xirgu. Aquesta actuació tindrà diverses afectacions a la circulació dels vehicles. Entre d’altres, es tallarà un carril de circulació en sentit centre de la ciutat en el tram entre la rotonda de l’antiga carretera d’Amer i el carrer de la Joiera Petita. També es tallarà un carril de circulació en direcció al centre de la ciutat del carrer de Roberto Bolaño i quedarà afectat el carril bici del parc de Domeny durant les darreres tres setmanes de juliol. S’aprofitarà l’actuació per reparar les rampes dels reductors de velocitat que hi ha en aquest carrer i se substituiran les llambordes per asfalt. Durant el temps de reparació d’aquesta zona es tallaran els dos sentits de circulació del carrer.

Finalment, aquesta actuació també suposarà la supressió d’un carril de circulació en els vials de dos carrils per on s’executa la rasa: l’avinguda de Josep Tarradellas, des de la rotonda de Fontajau fins al carrer de Santa Eugènia, i el carrer Riu Güell, des del carrer Santa Eugènia fins al carrer Can Pau Birol. En els trams on hi ha més densitat de vehicles o a prop hi ha una escola, la rasa es farà el mes d’agost.

També han començat les actuacions a la zona de la plaça de la Vila de Perpinyà, on s’obrirà una rasa d’uns 120 metres que travessarà l’avinguda de França per la banda nord i que serà executada per la companyia Aigües de Girona, Salt i Sarrià. Durant les obres, es mantindran els dos carrils de circulació amb pas alternatiu.

La mateixa companyia construirà una nova canonada en el tram de la ronda de Ferran Puig entre el carrer de Bonastruc de Porta i la plaça del Marquès de Camps. Les obres començaran l’última setmana de juliol i es tallarà el trànsit de vehicles del carril de circulació de tota la ronda en direcció a la plaça del Marquès de Camps del 3 al 21 d’agost. El trànsit es desviarà pel carrer de Joaquim Vayreda, Caterina Albert i Mestre Francesc Civil.

Aprofitant aquesta afectació de trànsit, l’empresa Gas Natural farà també unes rases a la ronda de Ferran Puig, entre la rotonda de la Devesa i la plaça del Marquès de Camps. La brigada municipal també aprofitarà per fer reparacions a les voreres de la ronda de Ferran Puig malmeses per les arrels dels arbres.

Durant el juliol i l’agost, Gas Natural farà actuacions per millorar la seva xarxa en diversos punts del carrer de Barcelona. Al juliol afectarà els trams de la plaça del Poeta Marquina, la zona de davant de les Germanetes dels Pobres i un encreuament proper al carrer de la Creu. El mateix carrer de la Creu, entre el carrer de Francesc Ciurana i el carrer de Joan Maragall, també serà objecte d’obres de millora per part de Gas Natural durant el juliol. A l’agost es faran actuacions a la zona de la plaça d’Espanya, cosa que obligarà a desviar el trànsit dels autobusos durant uns dies.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.