Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Obra Social "la Caixa", la Creu Roja i l'Ajuntament de Girona inicien una campanya per prevenir les situacions de soledat no volguda

Aquesta acció s'emmarca en el projecte Sempre acompanyats i que comença funcionar com a prova pilot al Barri Vell i al Barri Mercadal.

Girona dóna el tret de sortida a la campanya de sensibilització del projecte Sempre acompanyats que impulsa l’Obra Social “la Caixa”, la Creu Roja i l’Ajuntament de Girona per combatre les situacions de soledat no volguda entre les persones grans.

La campanya arrenca amb l’habilitació del telèfon 900 365 222 a través del qual els ciutadans que coneguin situacions de soledat no volguda entre les persones grans al seu barri, poden ajudar a detectar-les i fer-les visibles. Així mateix, el telèfon també es posa a disposició tant de totes aquelles persones grans que estiguin en situació de soledat, i els interessi conèixer i participar en les activitats del programa, com d’aquelles persones que hi vulguin col·laborar participant com a voluntari, ajudant així a promoure una xarxa social en el barri que promogui el benestar entre les persones grans del mateix.

Cada vegada són més les persones que arriben a una edat més avançada. A Catalunya, les persones de més de 65 anys representen el 17% de la població. Però aquesta situació comporta un nou repte: els canvis en les estructures familiars i l’impacte de l’actual situació econòmica en les relacions d’ajuda estan provocant cada vegada més situacions de soledat no volguda en les persones grans. Aquest sentiment de solitud, mantingut durant el temps, pot afectar la salut de la persona gran, i comportar una pèrdua de qualitat de vida.

Davant d’aquesta realitat, el programa de Gent Gran de l’Obra Social “la Caixa” ha posat en marxa Sempre acompanyats, un programa pilot a Girona que vol sensibilitzar al conjunt de la població sobre el fenomen de la soledat no volguda i construir una xarxa sòlida dins la comunitat amb l’objecte d’enfortir el suport social i acompanyar a les persones grans.


El projecte, al territori

A Girona, les persones majors de 65 anys representen el 14,23% de la població, i d’aquestes, el 42,92% són més grans de 80 anys. En el Barri Centre on estan ubicats el barri Vell i el Mercadal, on s’iniciarà la prova pilot, un 17,25% de la població viu sola de les quals, el 29,20% són majors de 65 anys (455 persones).

Per tal d’estudiar quina és la percepció de l’envelliment i la soledat no desitjada al territori, s’han realitzat unes enquestes telefòniques que revelen que a Girona el 92% considera que la soledat no desitjada és un problema molt o bastant important, i el 42% afirma conèixer alguna persona en aquesta situació.

Actualment treballen en el programa per tal de donar una resposta integral i coordinada els següents ens de l’administració, entitats i associacions: Serveis Socials, Policia de proximitat, Mossos d’Esquadra, Creu Roja a Girona, Càritas Interparroquial de Girona, CAP Santa Clara, Unitat d’atenció a l’usuari de l’Hospital Josep Trueta, EspaiCaixa Girona, Associació Utopia, Associació de Veïns Barri Vell, Associació de Veïns Mercadal, Centre Cívic Barri Mercadal i Espai Cívic Mercadal.

Per donar el tret de sortida de la campanya, l’educador social, pedagog i especialista en Gerontologia Social, Eduard Verge, impartirà dimecres 1 de juliol (17 hores) la conferència Acompanyar, un valor necessari a l’EspaiCaixa Girona. En aquesta xerrada adreçada a la ciutadania l’expert ajudarà a entendre el vincle entre soledat no desitjada, salut i qualitat de vida i aportarà possibles vies de donar suport al programa.

El projecte Sempre acompanyats s'emmarca en el programa de gent gran que l'Obra Social "la Caixa" duu a terme a Girona, a través de l’EspaiCaixa Girona, en els que han participat un total de 21.743 usuaris al llarg del 2014. Ara l'entitat torna a apostar pel municipi per posar en marxa nous projectes dirigits a millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables.

FONT: Departament de Comunicació Obra Social ”la Caixa”

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.