Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arrenca la quarta edició de Milestone Project amb una jornada festiva dedicada a l'art urbà

Milestone Project arrenca aquest dissabte 13 de juny a la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona amb una jornada dedicada a l'art urbà

Amb la seva proposta singular i transversal, Milestone Project Girona arrencarà la seva quarta edició el proper dissabte 13 de juny a la plaça de l’Assumpció amb una intensa programació multidisciplinària adreçada a tots els públics.

 

A primera hora del matí, a les 10h, es donarà el tret de sortida a la jornada d’activitats amb l’inici de la fira d’art. El Mercat de la Volta ‘Art KM 0’ es situa al bell mig de la plaça i està dedicat a l’art, l’artesania i el disseny, promovent el contacte directe entre creadors i visitants, amb activitats culturals durant tota la jornada: música en viu, pintura mural, construccions efímeres, i jocs i tallers dedicats especialment als més petits. La Volta, organitzadora de la fira, és una iniciativa impulsada pel Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona que ofereix, mitjançant una convocatòria pública, lloguers simbòlics a propostes artístiques de quilòmetre zero de la ciutat.

 

Per altra banda, al llarg de tot el dia, es realitzarà una acció pictòrica que consistirà en pintar unes estructures cúbiques, de gran format i avançada tecnologia, formades per 4 grans llenços 2.70 x 3.50m. Artistes locals com Tahual, Ome, Jofre Oliveras i Cristina Lliurat seran els encarregats d’intervenir l’estructura en el marc de la jornada inaugural. L’acció s’emmarca dins Art in motion project, una plataforma artística promoguda per la Fundació Cuixart i l’empresa catalana Av-Drop i que al llarg de l’any viatjarà per diverses ciutats de l’estat, localitzant artistes de reconeguda trajectòria professional. L’any 2016 es preveu una exposició amb les peces que s’han creat a través del projecte. Els artistes convidats que participen a l’acció són candidats al premi Pinzell de Cuixart 2016, que atorga la Fundació Cuixart en reconeixement a la trajectòria artística.

 

Els més petits també podran gaudir de la inauguració del festival amb una activitat pensada per ells exclusivament. Amb la col·laboració de MONTANA Sprays s’ha programat l’acció puzzle6 Montana colors. A partir de caixes de cartró, que poden agrupar-se formant diverses estructures segons la imaginació dels infants, es proposa que pintin de manera lliure, amb la supervisió d’un monitor, utilitzant els sprays sobre la senzilla però versàtil superfície de les caixes. La inauguració és també el marc idea per donar el tret de sortida als diversos tallers artístics que programa el festival, que comprenen diversos temes, des del vídeo i la fotografia urbana fins a les tècniques de serigrafia i estampació.

 

D’aquesta manera, a partir de dissabte vinent, Girona s’omplirà d’art i activitats durant quinze dies, rebent alguns dels artistes internacionals més rellevants, com Sam3, Eltono, ESCIF, Agostino Iacurci, Pastel o SpY que convertiran la ciutat, per uns dies, en la capital mundial de l’Street Art. Milestone Project Girona 2015 serà un període de 15 dies on el festival proposa tres eixos principals, l’art urbà, el pensament i l’acció. Durant el certamen la Girona tindrà al seu abast els artistes urbans més reconeguts internacionalment, conferències amb les reflexions i els pensaments més necessaris, així com tallers i exhibicions dirigits pels propis artistes i intel·lectuals de renom que faran reflexionar sobre la nostra realitat.

Font: COMEDIA. Comunicació & mèdia sl

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.