Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

ExpoJove ofereix propostes d'estudis i formació per a l'etapa posterior a l'ensenyament obligatori

La 10a edició de la mostra, que tindrà lloc el 15 i 16 d'abril, comptarà amb 72 expositors que ocuparan 8.000 m2 de superfície i reunirà més de 6.000 estudiants.

El saló ExpoJove Girona vol refermar, el 15 i 16 d’abril, la seva condició de punt de referència per a la formació posterior als 16 anys amb la 10a edició de la mostra, que oferirà als visitants les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes, així com les múltiples opcions existents a la formació i ocupació posterior a l’etapa d’ensenyament obligatori. Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló té com a objectiu donar suport als joves, pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors o persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis. ExpoJove comptarà aquest any amb 72 expositors que ocuparan 8.000 m2 de superfície, i els organitzadors preveuen la visita de més de 6.000 estudiants.

Els visitants podran conèixer de primera mà les propostes dels centres educatius i de les empreses, privades i públiques, com ara estudis de grau en disseny (gràfic, interiors i moda), escola de pilots d’avió, escola d’hostesses de vol, perruqueria i estètica, tècnics de só, mecànica, automoció, turisme i màrqueting, entre moltes altres. Així mateix, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya oferirà una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de Grau Mitjà i Grau Superior de les famílies professionals que es realitzen a les comarques gironines, com Agrària, Arts gràfiques, Comerç i màrqueting, Fusta i moble, Tèxtil, confecció i pell, Arts plàstiques i disseny, Hoteleria, Electricitat i electrònica, entre d’altres, mentre que l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès portarà a terme unes sessions de benvinguda centrades en les opcions a realitzar un cop finalitzat l’ensenyament secundari obligatori, el batxillerat o els cicles formatius, i també incidirà en les oportunitats per als que no tenen el títol d’ESO.

ExpoJove comptarà amb sis sales de conferències, distribuïdes entre el Palau de Fires i l’Auditori, on es portaran a terme xerrades informatives sobre formació, ocupació i recursos, i també xerrades professionals. Per assistir-hi cal inscriure’s a www.firagirona.com/2015/expojove/. En l’àmbit de la formació es tractaran aspectes com les beques d’estudis, l’accés a la universitat, els idiomes, els ensenyaments esportius, els estudis de música i els de disseny, entre d’altres. En el de l’ocupació l’Ajuntament de Girona, a part d’orientació i assessorament laboral, oferirà diverses sessions informatives centrades en l’orientació laboral dirigides tant al jovent que vol trobar la seva primera feina com a les persones joves que estan en situació d’atur, i es farà especial incidència en l’emprenedoria. Quant als recursos s’incidirà en els camps de treball a Catalunya, la creació del passaport de llengües i l’experiència d’estudiar i viure a l’estranger. Les xerrades professionals se centraran en la garantia juvenil, les línies generals de la futura llei de la formació professional, la formació esportiva oficial regulada pel Departament d’Ensenyament i una taula rodona sobre l’experiència dels alumnes en l’FP dual.

El saló es complementarà amb diferents activitats com el concurs de fotografia ‘Atrapa la falta’ que convoca el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a través d’Instagram, i que pretén conscienciar els joves sobre els efectes negatius que poden tenir les incorreccions lingüístiques per a una marca o un producte, entre d’altres. També hi haurà tallers pràctics, jocs i formació sobre hàbits de salut per a joves, a càrrec de SALUTACCIÓ, Taula de Salut de Girona, de les 10 del matí a la 1 del migdia. D’altra banda, els visitants que ho desitgin es podran fer a l’instant el Carnet Jove de manera gratuïta, a l’estand de Coordinació Territorial de Joventut a Girona, i descarregar-se l’aplicació mòbil amb què podran utilitzar els més de 140 vals de descompte exclusius del Pack Jove Virtual 2015, valorats amb més de 2.500 euros, i informar-se dels més de 8.000 avantatges que ofereix el carnet.

Les universitats, presents a ExpoJove

Per segon any consecutiu, el saló ExpoJove comptarà amb la presència de centres universitaris de Catalunya com la Universitat de Girona, l’Oberta de Catalunya (UOC) i la Nacional d’Educació a Distància (UNED), així com el Consell Interuniversitari, que informarà de totes les universitats públiques i privades del territori: Abat Oliva, Autònoma de Barcelona, Lleida, Vic, Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Rovira i Virgili.

ExpoJove està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, i compta amb el patrocini de CaixaBank i La Vanguardia. El saló de la formació, l’ocupació i l’emprenedoria de les comarques gironines obrirà les seves portes el 15 i 16 d’abril, de les 9 del matí a les 7 de la tarda. L’entrada al recinte és gratuïta.

FONT: Comunica.cat

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.