Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arriba la primera edició del Mercat d'Art KM0 del projecte La Volta

El mercat tindrà lloc el segon dissabte de cada mes i s'hi podran trobar les obres de fins a 15 creadors del territori. S'inauguren també dues noves botigues, taller i galeria per a creatius.

El proper dissabte 11 d’abril a les 10h a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís tindrà lloc la inauguració dels dos nous locals i la primera edició del Mercat d’Art KM0 del projecte La Volta.

Tots dos actes s’emmarquen dins la celebració del Dia Internacional de l’Art pel que es preveu que aquesta primera edició del mercat s’allargui durant tot el dia i compti amb diferents activitats com tallers, música en viu, DJ, activitats infantils, etc.

La Volta està formada per quatre establiments que acullen diverses propostes vinculades a la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. Una de les botigues és l’antiga fleca Les Voltes, un mot que també ens remet a l'estructura porxada de la plaça i que, al mateix temps, resumeix l’esperit de la proposta de “donar-li la volta al barri”.

És un projecte del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona, coordinat per l’Associació Cultural Fang. La iniciativa es va posar en marxa el desembre de 2014 amb l’obertura de dos locals que van ser ocupats per set projectes creatius triats en convocatòria pública als quals es sumen ara dos espais més.

La segona fase del projecte inclou l’obertura de dos nous locals i la creació d’aquest mercat de productes artístics del territori que s’ha batejat amb el nom de mercat d’Art KM0. La selecció dels participants en totes dues modalitats s’ha fet, novament, per convocatòria pública.

Pel que fa als locals acolliran els projectes creatius del fotògraf Carles Palacio que muntarà un taller/laboratori de fotografia analògica i positivats fotoquímics; del col?lectiu Búnic format per Valentina Nadjarian, Laura Olivas i Josep Sitjar i que proposen una plataforma de venda en línia de productes artesans; Pau Morales, artista que practica la pintura, l’art digital i el dibuix i, per últim, l’espai de creació de la il?lustradora Marta Salvador i l’artista Mechu López-Bravo amb el projecte l’Encès.

El mercat presentarà les propostes del artistes residents de La Volta: NearlyBlack, Salvatge!, Antic&Chic, El Merkadillu, La capsa de llum, Casa't a casa i Fang més els dels quatre nous seleccionats i els dels guanyadors de la convocatòria en la modalitat de mercat. Les propostes triades han estat les de Bel Bosch amb el projecte de treballs en paper “Beautiful Suitcase- Arts & Crafts”; Eva Micaló, amb MUÀgirona, dedicada a la confecció d’artesania tèxtil per als més petits, Cristina Terré que amb “thatshandmade” treballa les làmpades de seda i del col?lectiu CoperAcció, format per Esperança Tortadés, Ferran Jover i Juan Martínez, que porta a terme intervencions a l’espai públic amb materials reciclats.

Amb l’obertura d’aquests establiments botiga taller, a mode de plataforma es busca que projectes vinculats a la creació artística tinguin la possibilitat d’entrar en contacte directe amb el mercat. L’objectiu final és l'activació i consolidació de sectors emergents de les indústries creatives així com ajudar a fer viables empreses que aposten per l’autoocupació, una opció que és la més habitual en les professions artístiques. Al mateix temps s’aposta per la revitalització del barri de Sant Narcís de Girona com a node creatiu.
 

La Volta
Marc per a creadors, artistes i artesans

Plaça de l'Assumpció núm. 1, 15, 22 i 25 de Girona
De dimarts a dissabte de 10.30 a 13 h i de 16 h a 19 h

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.