Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull dimecres la sortida i l'arribada de la tercera etapa de la 95a Volta Ciclista a Catalunya

El pas de la prova per la ciutat afectarà el trànsit de vies importants com el carrer d'Emili Grahit o la carretera de Barcelona.

Girona acollirà aquest dimecres, dia 25 de març, la sortida i l’arribada de la tercera etapa de la 95a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. La volta és la tercera prova per etapes més antiga del món i en la competició d’enguany comptarà amb la participació d’alguns dels millors ciclistes del panorama internacional, Alberto Contador, Christopher Froome o Alejandro Valverde. La Volta començarà avui a Calella i acabarà aquest diumenge a la muntanya de Montjuïc a Barcelona.

La sortida es farà al voltant de les 13 h des del Pavelló Municipal Girona-Fontajau i el pilot de corredors recorrerà l’avinguda de Josep Tarradellas en direcció cap a Campdorà. Després de passar per diferents municipis del Gironès i el Baix Empordà, el primer pas de la cursa per la ciutat tindrà lloc a partir de les 15.20 h, quan el grup de ciclistes entrarà a Girona pel carrer d’Emili Grahit provinents dels Àngels i en sortirà pel carrer de Barcelona en direcció a Fornells de la Selva. A partir d’aquí tornaran a fer un circuit per diferents localitats properes i està previst que arribin al final de l’etapa al carrer d’Emili Grahit al voltant de les 16.30 h, on els rebrà l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

 

Afectacions al trànsit

Amb motiu de la sortida de la cursa, de les 13 a les 13.15 h es tallarà la circulació de vehicles a l’avinguda de Josep Tarradellas, entre la rotonda de Fontajau i la rotonda de Vila de Perpinyà, i a la C-255 en el tram de Campdorà. Durant el pas dels ciclistes no es deixarà sortir cap vehicle dels carrers adjacents a aquests. (Veure plànol 1)

A causa de la preparació logística necessària per a l’arribada de la cursa, de les 10 h a les 19 h es tallarà el carrer d’Emili Grahit en el tram comprès entre el carrer de Barcelona i el carrer del Migdia. L’accés als guals compresos en aquest tram també quedarà tallat en el mateix horari. Com a conseqüència d’aquest tall de circulació, també es tallarà el trànsit al passeig d’Olot en el tram comprès entre la plaça d’Europa i el carrer de Barcelona. (Veure plànol 2)

En un sentit, els vehicles procedents del passeig d’Olot es desviaran cap al carrer de Josep Maria Gironella i de Cassià Costal fins que puguin reincorporar-se al carrer de Barcelona. En l’altre sentit, els vehicles procedents de la rotonda dels Països Catalans que circulin en direcció a la carretera de Barcelona es desviaran cap al carrer del Migdia, tant cap al centre de la ciutat com cap al carrer de Pau Vila i Dinarès, fins a reincorporar-se al carrer de Barcelona.

Amb motiu del primer pas de la cursa per Girona, es tallarà el carrer de Barcelona entre les 14.30 h i les 15.30 h en el tram comprès entre el carrer d’Emili Grahit i la rotonda de Fornells de la Selva. Durant aquest període de temps, els guals compresos en aquest tram tindran l’accés tallat. (Veure plànol 3)

A conseqüència d’aquest tall s’efectuaran diversos desviamentsen el tram del carrer Barcelona, entre la ronda de Ferran Puig i el carrer d’Emili Grahit indicats en el plànol 4. Els vehicles procedents de la plaça del Poeta Marquina es desviaran cap a la plaça del Marques de Camps, excepte el transport urbà que vagi cap a l’estació –en aquest cas, se’l deixarà passar. Durant aproximadament una hora, tots els accessos a la carretera de Barcelona des del carrer d’Emili Grahit fins al límit amb Fornells de la Selva quedaran tallats. (Veure plànol 3)

De les 14.30 h a les 17.30 h, és a dir, durant els preparatius previs i l’arribada de la cursa, es tallarà el carrer d’Emili Grahit des de la Creueta fins al carrer de Barcelona i no es permetrà l’accés als guals compresos en aquest tram (Veure plànol 5). Tots els accessos al carrer d’Emili Grahit quedaran tallats. Els vehicles procedents del carrer del Carme no podran accedir al pont de la Font del Rei. Els vehicles procedents del carrer de la Creu es desviaran cap al pont de la Font del Rei i el carrer del Carme.. Els vehicles procedents de l’avinguda de Lluís Pericot que circulin cap a la rotonda dels Països Catalans es desviaran cap al carrer del Castell de Peralada i l’avinguda de Montilivi. Els vehicles procedents de l’avinguda de Montilivi en direcció a la rotonda dels Països Catalans es desviaran cap al carrer d’Andreu Tuyet i Santamaria. Els vehicles procedents del carrer del Pic de Peguera es desviaran cap al camí del Pont Vell de la Creueta en direcció a Quart (Veure plànol 6).

A partir de les 17.30 h es reobrirà el carrer d’Emili Grahit excepte en el tram comprès entre el carrer del Migdia i el carrer de Barcelona.

 

Incidències en el transport públic

Amb motiu del pas per la cursa pel centre de la ciutat, s’interromprà el servei de les línies de bus urbà 1, 2 i 10 de les 14.30 h a les 15.30 h i de les línies 8 i 11 de les 14.30 h a les 17.30 h. Pel que fa a la línia 5, de les 13 a les 13.15 h el servei pot quedar afectat de manera puntual en el pas per la carretera de Sant Gregori i la rambla de Xavier Cugat.

Consulteu totes les parades anul·lades i la ubicació provisional de les noves parades al web www.girona.cat/bus

Podeu consultar més informació sobre les afectacions i veure els plànols de les incidències viàries al web www.girona.cat
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.