Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona i Perpinyà aposten conjuntament pel turisme accessible

Les dues ciutats desenvoluparan el projecte transfronterer Natur'acc, finançat amb fons FEDER de la Unió Europea. S'habilitarà una ruta adequada per a persones amb mobilitat reduïda a la zona de les Ribes del Ter.

L’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Perpinyà i el Consorci de les Vies Verdes han presentat aquest matí el projecte transfronterer Natur’acc, que té com a objectiu la creació d’una oferta turística accessible i de natura a les dues ciutats. El projecte, finançat pel programa europeu POCTEFA, finalitzarà el mes de setembre del 2015 i compta amb un pressupost total de 664.257,05 euros, dels quals 242.857,05 euros corresponen a l’Ajuntament de Girona, 277.000,00 euros a l’Ajuntament de Perpinyà i 144.400 euros al Consorci de les Vies Verdes.

L’actuació prevista a Girona és l’habilitació d’una ruta accessible per a persones amb mobilitat reduïda a la zona del parc de les Ribes del Ter, en connexió amb les Hortes de Santa Eugènia i la Devesa. En concret, es preveu la creació d’un itinerari circular, d’un recorregut aproximat d’1 km, al sector del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. L’objectiu és que aquest itinerari pugui posar-se en funcionament a final d’estiu. “Es tracta d’un projecte que ens interessa molt, perquè té incidència en el turisme, en el turisme accessible i en el patrimoni natural. Significarà un salt important per a les persones amb discapacitat perquè a pocs quilòmetres de distància, Girona i Perpinyà, tindran una oferta que cal reforçar i potenciar”, ha subratllat Puigdemont.

Les propostes tant a Girona com a Perpinyà s’han centrat a l’entorn dels rius, uns elements clau del paisatge natural i humà de les dues ciutats, amb l’objectiu de valorar i recuperar aquests espais i posar-los a disposició dels turistes i de la població en general. A Perpinyà està previst fer una actuació per adaptar un itinerari seguint el riu Bassa i dissenyar-lo com a espai accessible per a totes els públics i com a espai de passeig i salut. “Amb aquest tipus de projectes que tenim en comú, de fer obres similars, la Catalunya del Nord i el nord de Catalunya veiem que poder avançar junts”, ha explicat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà i delegat d’afers catalans, Brice Lafontaine.

De forma paral·lela a aquestes actuacions, el Consorci de les Vies Verdes actuarà en diferents punts de la ruta del Carrilet, en el tram comprès entre Bescanó i Quart, per tal de millorar-ne l’accessibilitat en general “per garantir l’accés a tothom a l’experiència turística i de natura”, tal com ha explicat el diputat d’Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm.

A més de la creació d’itineraris, també es portaran a terme iniciatives complementàries destinades a millorar l’experiència turística de les persones amb discapacitat que visiten Girona i Perpinyà. En el cas de Girona es crearà material d’interpretació adaptat per a discapacitats visuals i auditius (audioguies i videoguies de llengua de signes), que contribuirà a enriquir la visita d’aquestes persones aportant-los informació sobre els valors naturals i patrimonials de l’entorn dels itineraris creats.

Amb la finalitat de posar a disposició del públic usuari, d’una manera fàcil i centralitzada, tota la informació referent a l’accessibilitat turística de la destinació, es farà un inventari de l’oferta turística accessible, es millorarà la informació i l’accessibilitat de la web de turisme municipal i s’editarà una guia específica amb aquestes dades. Paral·lelament, està prevista la realització d’actuacions de formació i sensibilització al sector turístic en l’atenció a la diversitat, i en una darrera fase, un cop finalitzat el producte, es desenvoluparan diferents campanyes de comunicació i difusió.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha destacat els beneficis econòmics i socials del projecte, remarcant que “a més d’apropar la natura i els rius de la ciutat a tothom sense distinció, aquest conjunt d’actuacions són també una aposta per la diversificació turística en un sector amb un elevat potencial de creixement”.

Podeu consultar la presentació de la roda de premsa i les recreacions virtuals del projecte al següent enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.