Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona incrementa els tractaments preventius contra la processionària

S'instal·laran 500 paranys amb feromones més en els espais on s'ha detectat la presència d'aquesta plaga

L'Ajuntament de Girona augmentarà els mecanismes de prevenció contra la processionària aquest any, davant de l'increment d'aquesta plaga que s'ha detectat en diverses zones de la ciutat. El consistori té previst instal·lar 500 paranys més amb feromones que es distribuiran en els arbres de diferents escoles de la ciutat, del parc de Vista Alegre, dels jardins de Fora Muralla, del parc del Migdia, de la plaça de Sant Ponç i de Montjuïc, entre altres llocs.

 

El tractament preventiu amb feromones, que ja es va dur a terme l'any passat, consisteix a atrapar individus de processionària (Thaumetopea pityocampa) mitjançant atraients de confusió sexual específics i a través de fumigacions amb Bacillus thuringiensis, un bacteri que només actua en el medi bàsic del sistema alimentari d'algunes erugues i larves. L'objectiu d'aquests tractaments és la disminució de la població per reduir les molèsties en la propera eclosió de processons l'hivern vinent.

 

“Durant el mesos de febrer i març de 2015 s’ha detectat un elevat nombre de nius de processionària i processons d’erugues en els parcs i jardins de Girona. És un fenomen habitual en aquesta època, però enguany sembla superior a anys anteriors en alguns indrets. S’estan retirant totes les bosses a l’abast de les cistelles dels camions de les zones afectades, tant per part de la brigada de parcs i jardins com per part de les empreses adjudicatàries de les zones esmentades”, ha explicat el tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega.

 

Per altra banda, els propietaris d’arbres afectats per la processionària són els responsables de retirar els nius seguint les directrius establertes en el servei de protecció dels vegetals del web de la Generalitat de Catalunya – Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que podeu trobar en el següent enllaç i document.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.