Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona i l'Institut d'Estudis Gironins impulsen la beca de recerca històrica Lluís Batlle i Prats

La iniciativa forma part de les accions conjuntes que emprendran les dues institucions aquest 2015 en el marc del conveni establert a través del Museu d'Història de Girona

En el marc del conveni signat entre l’Ajuntament de Girona i l’Institut d’Estudis Gironins (IEG), les dues entitats promouran aquest 2015 la primera edició de la beca de recerca Lluís Batlle i Prats. Amb l’objectiu de difondre la història i la cultura de la ciutat, aquest any s’han organitzat també un cicle de conferències sobre la història i la llegenda de Carlemany i el V Congrés d’Història de Girona, que es dedicarà als monestirs i convents. 

A través del Museu d’Història, Ajuntament i IEG van signar el passat 22 d’octubre un conveni de col·laboració per potenciar les accions entre les dues institucions en diferents propostes de l’àmbit històric i cultural a la ciutat. El nou conveni, que té una vigència de quatre anys, proposava un seguit d’accions amb l’objectiu de posar a l’abast de tots els públics el patrimoni cultural local.

 “Amb aquest acord farem que el gran esforç que ha fet sempre l’Institut d’Estudis Gironins tingui el màxim rendiment de cara a la ciutadania”, ha afirmat l’alcalde, que ha afegit que la voluntat d’oferir aquesta beca és “aprofundir en aspectes poc coneguts o mal coneguts de la nostra història”. Per la seva banda, el president de l’IEG, Narcís Soler, ha destacat l’encert de posar el nom de Lluís Batlle i Prats a aquesta beca. “El nom de Lluís Batlle i Prats no pot ser més encertat, ja que va ser arxiver de l’Ajuntament i secretari de l’Institut. És una persona sense la qual l’IEG no hagués existit”, ha afegit.

La primera edició de la Beca de Recerca Històrica Dr. Lluís Batlle i Prats té per objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en Ciències Socials i Humanes en l’àmbit territorial de la ciutat de Girona. La beca s’atorgarà al millor projecte inèdit, específicament, en els camps de la història, de l’art, de l’arqueologia i de la geografia relacionats amb la ciutat de Girona. En aquesta primera convocatòria es prioritzarà singularment aquells projectes relacionats amb l’impacte de l’aigua a la ciutat de Girona i el seu entorn des dels àmbits del sistema ecosocial, de l’agricultura, la indústria o l’economia, entre d’altres. L’ import de la beca serà de 4.000 euros i hi podran optar totes aquelles persones que, individualment o de manera col·lectiva presentin un projecte de recerca d’acord amb les bases. El termini de presentació d’aquests projectes serà el dia 30 d’abril de 2015.

Altres activitats programades 

Del 19 de març al 2 de juliol es portarà a terme el cicle de conferències “Carlemany i Girona. Història i llegenda”, amb motiu del 1.200 aniversari de la mort de Carlemany. El cicle es completarà amb una visita guiada a la capella dels Sants Doctors i al Tresor-Museu de la Catedral al mes de juny. 

Pel que fa a la 5a edició del Congrés d’Història de Girona, que es farà els dies 12 i 13 de novembre, auqest 2015 al voltant del tema “Monestirs i convents a Girona”. D’aquesta manera, l’Ajuntament i l’IEG s’afegeixen a la commemoració del mil·lenari del monestir de Sant Daniel.

 Les activitats que s’organitzaran aquest any s’afegeixen al cicle d’itineraris per la Girona moderna, que es fa en el marc de la mostra temporal que s’exhibeix al Museu d’Història de Girona. En aquest sentit, aquest any s’ha elaborat un programa d’itineraris amb l’objectiu d’apropar les persones interessades a diferents aspectes de la història, l’art i la cultura de la ciutat. Les passejades es fan sota el comentari i el guiatge de persones expertes en la matèria. En total es faran 11 recorreguts, que van començar el desembre passat i que s’allargaran fins al mes de juny. A dia d’avui, ja hi han assistit més de 130 persones.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.