Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'alcalde de Girona i l'ajuntament obren perfil a Change.org per a respondre peticions

L'Ajuntament de Girona, que també ha obert perfil, es converteix en la segona capital catalana en tenir perfil verificat a la plataforma, després de Barcelona.

Girona, 19 de febrer de 2015 - L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha obert el seu perfil verificat a la plataforma Change.org. Des del seu perfil com a “Decision Maker”, l’alcalde podrà respondre directament a tots els ciutadans que hagin signat peticions dirigides de les que n’era destinatari. L’Ajuntament també ha creat un perfil amb el mateix fi.

D’aquesta manera, Carles Puigdemont i la ciutat de Girona es converteixen en la segona capital catalana en tenir un perfil verificat i per tant, el segon en poder contestar directament als usuaris de Change.org que realitzin qualsevol tipus de petició.

De la mateixa manera, els signants d’una petició podran des d’avui comunicar-se directament amb els que prenen les decisions, permetent que aquests puguin respondre de forma pública i directa.

“Aquest és un nou pas dins de l’aposta decidida que hem fet des de l’inici de la legislatura per obrir les portes de l’Ajuntament que tradicionalment havien estat tancades, per escoltar les demandes de la ciutadania i establir un diàleg permanent trencant les velles estructures de l’Administració”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

L’alcalde ha assegurat que “la transparència i la participació són prioritàries per a nosaltres, ja no és un tret diferencial sinó una obligació per part de totes les administracions. És per això que hem creat webs com la del Govern Obert, estem presents de forma proactiva a les xarxes socials, fem processos participatius vinculants sobre temes cabdals per a la ciutat o hem obert la participació als plens municipals i ofert la seva retransmissió en directe a través de múltiples plataformes. A banda de posar una gran quantitat de dades a disposició dels ciutadans que fins fa poc eren absolutament inaccessibles: relació d’empreses que participen en els processos de licitació, difusió de les auditories, esat d’execució del pressupost municipal, estat d’execució del pla de mandat, etc. Tot un seguit d’eines i recursos que s’han posat a l’abast del ciutadà per primera vegada en tota la democràcia”.

Segons Francisco Polo, director de Change.org a Espanya, “la interacció amb els més de sis milions d’usuaris que ja té Change.org a Espanya pot ser molt positiva per als ajuntaments, que tenen competència sobre molts afers que afecten cada dia als ciutadans. Ara els polítics més propers als ciutadans tenen una eina fonamental per a buscar solucions als problemes que més preocupen als seus veïns”.

Els ajuntament catalans lideren l’adopció dels perfils verificats a Change.org. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, té el perfil més actiu al món. Ciutats com Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Castelldefels o l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat també tenen perfil.


Com funcionen els perfils verificats de Decision Makers?

1. Un ciutadà inicia una petició a Change.org.
2. La petició apareix al perfil del Decision Maker, al costat de totes les que es dirigeixen a aquest destinatari.
3. El Decision Maker rep una notificació al seu correu dient que és destinatari d’una petició.
4. El Decision Maker respon a aquesta petició. La resposta apareix al seu perfil i a la petició per a que els signants puguin llegir-la. Aquesta resposta té els seus propis enllaços permanents per a que pugui ser compartida i viralitzada.
5. El creador de la petició i els signants puguin comentar aquesta resposta, establint una conversa que els dugui fins a una solució.


Enllaç al perfil de l’alcalde Carles Puigdemont a Change.org

Enllaç al perfil de l’Ajuntament de Girona a Change.org


Enllaç a Decision Makers:
www.change.org/es/decision-makers

Si desitja més informació sobre Decision Makers i Change.org contacteu amb:

● Albert Medrán
Director de Comunicació de Change.org
654 044 421
albert@change.org

Sobre Change.org:

Change.org és la plataforma de peticions més gran del món. amb més de 3.000.000 de nous membres al mes, empodera a milions de persones per a generar els canvis que volen veure. Trobareu més informació de Change.org aquí.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.