Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Strenes surt als carrers de Girona

La tercera edició del festival inclourà la plaça del Mercadal i la plaça de Sant Feliu com a escenaris d'algunes de les actuacions

L’inici de gira dels 40 anys de la Companyia Elèctrica Dharma inaugurarà la tercera edició d’un festival Strenes consolidat a Girona i que enguany, com a principal novetat, s’obrirà als carrers de la ciutat. En aquest sentit, la plaça de Sant Feliu i la plaça del Mercadal s’incorporaran com a escenaris del festival i acolliran diverses actuacions. L’Auditori de La Mercè també s’afegeix aquest any a la dotzena d’espais en què s’han programat els concerts de l’Strenes. 

Del 10 al 25 d’abril, Girona serà la seu d’una cinquantena d’actes entre concerts i activitats paral·leles, amb més de vuitanta artistes participants. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha ressaltat que l’Strenes “és un festival rotundament fet a la mida de Girona” i posat èmfasi en la reivindicació que hi ha darrere del festival de “donar a la creació musical en català el lloc que li correspon”. Durant la presentació del festival aquest matí, l’alcalde ha subratllat que la tercera edició del festival demostra “la capacitat d’innovació” i el fet que va néixer a Girona per quedar-s’hi i créixer. En la mateixa línia, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha afirmat que “si mai s’hagués de fer un manual de com fer un festival, s’hauria de tenir en compte com es fa l’Strenes”. 

El públic del festival serà el primer de poder escoltar en directe les noves cançons de Joan Miquel Oliver; Andreta Motis i Joan Chamorro amb l’Orquestra Nacional d’Andorra; Roger Mas; Cris Juanico; Blaumut; Macedònica; The New Raemon, o el Cor Geriona. “Ens sentim prescriptors del que passarà aquesta temporada”, ha assegurat el director de Promo Arts Music i director del festival, Xavi Pascual, assenyalant el punt referent que ha esdevingut el festival durant la primera meitat de l’any. 

A banda de la celebració dels 40 anys de la Dharma –que actuaran el 10 d’abril al Teatre Municipal amb totes les entrades venudes-, l’edició 2015 del festival celebrarà també altres aniversaris destacats d’artistes i grups rellevants del panorama musical català. Per una banda, el 18 d’abril, Mazoni celebrarà els deu anys del seu primer disc en català amb l’espectacle Totes les històries que hem viscut. El 24 d’abril els manresans Gossos celebraran els seus vint-i-dos anys de vida amb un espectacle trencador en què el grup comparteix un assaig en directe amb el públic. Per últim, Miquel Gil donarà el tret de sortida a la seva gira de celebració de 40 anys dalt dels escenaris amb l’espectacle Matèria el 25 d’abril.

Una altra de les novetats d’enguany serà l’organització d’un concert especial en col·laboració amb el projecte Girona Carrers de Música. La identitat del grup, que s’ha definit durant la presentació d’avui com un dels conjunts més populars de l’escena musical catalana, no es revelarà fins al mateix dia del concert: el dissabte 25 d’abril. “Aquest any hem incorporat espais al carrer d’aquesta ciutat encantadora que donen valor afegit al festival”, ha subratllat Pascual. 

Les entrades ja estan a la venda a través del web del festival www.festivalstrenes.cat. També es poden comprar a els taquilles de l’Auditori de Girona, de dimarts a divendres, de 12 a 14 h, i del Teatre Municipal de Girona, de dimarts a divendres, de 13 a 17 h.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.