Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El procés participatiu del Pla especial de la Devesa començarà el 2 de febrer

Es faran una dotzena de sessions informatives i un taller debat a finals de març per debatre sobre diferents aspectes del parc.

Més d’un centenar de persones van assistir ahir al vespre a la jornada de presentació del procés participatiu del Pla especial de la Devesa, que començarà el proper 2 de febrer i que està previst que finalitzi amb una jornada de cloenda a mitjan d’abril. A finals d’abril es farà el retorn dels resultats. 

“És l’hora de la Devesa. No podem esperar més. No podem deixar més en els llimbs un espai que demana una resposta de tots plegats”, va sentenciar l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la seva intervenció ahir al vespre. Puigdemont va fer una paral·lelisme entre la importància d’aquest pla i la que va tenir en el seu moment per a la ciutat, fa una trentena d’anys, l’aprovació del Pla especial del Barri Vell. L’alcalde va remarcar també la voluntat del consistori de fer que el Pla arribi al Ple “enriquit” tant d’un volum d’“informació cap al ciutadans” més alt que la majoria de plans especials com de “comentaris, col·laboració i ajuda de la gent” per fer que al final s’aprovi “amb un amplíssim consens polític”, ja que es necessiten 2 terços del Ple per aprovar-lo.

El procés comptarà amb una dotzena de sessions informatives en centres cívics i en espais emblemàtics de la ciutat i amb una web on es podrà consultar tota la documentació del Pla especial, a més de permetre la participació valorant i prioritzant diverses actuacions. Aquesta participació es podrà exercir també a través d’un qüestionari que s’enviarà a les llars gironines a principis de febrer i a través d’una jornada de taller debat que es farà a finals de març. Està previst que es facin també enquestes a peu de carrer. Les sessions informatives als centres cívics seran el dimecres 4 de febrer al Centre Cívic Pedret, el divendres 6 de febrer al Centre Cívic Ter, el dimarts 10 de febrer al Centre Cívic Pont Major, el divendres 13 de febrer a la Rosaleda, el dimecres 18 de febrer al Centre Cívic Santa Eugènia, el divendres 20 de febrer al Centre Cívic Pla de Palau, el dimecres 25 de febrer al Centre Cívic Onyar, el divendres 27 de febrer al Centre Cívic Sant Narcís i el dimecres 4 de març al Centre Cívic Barri Vell. Les sessions es faran de les 18.10 h a les 19.30 h. També es faran sessions informatives el dissabte 7 de febrer a la rambla de Llibertat, el dissabte 14 de febrer al mercat de la Devesa i el dissabte 21 de febrer al Mercat del Lleó. En aquests tres casos, seran de les 9 a les 15 h.

El portaveu de la Comissió de Participació del procés, Robert Lluís, va explicar durant l’acte d'ahir al vespre que “les idees que sorgeixin del procés s’hauran de consensuar amb la taula i després passaran a l’equip redactor” i va definir el procés com “l’instrument de suport i de millora del Pla”. La Comissió està formada per l’Associació de Futbol de Veterans de la Devesa, l’Associació de Veïns Devesa-Güell, l’Associació de Veïns Figuerola-Bonastruc, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Girona, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona, Mou-te en Bici, la Plataforma Salvem la Devesa, la Universitat de Girona i la Xarxa de Dones de Girona, a més de tècnics municipals d’urbanisme i del tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, i el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. Ribas va ser l’encarregat ahir el vespre de presentar el document inicial de Pla especial i va reiterar que la Devesa és un espai “molt estratègic per a la ciutat de Girona”.

Més informació a www.girona.cat/devesa

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.