Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La quarta edició del Girona10 el consolida com el gran esdeveniment d'hivern de la ciutat

Els establiments hotelers van arribar a més del 90% d'ocupació el dissabte i es calcula que els restaurants van servir més de 24.000 menús.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG), Josep Carreras, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, han fet una valoració aquest migdia de la quarta edició del Girona10, que ha tingut lloc del 23 al 25 de gener. Tots tres han coincidit a subratllar els bons resultats obtinguts enguany i han assenyalat que es tracta del gran esdeveniment d’hivern de la ciutat.

Un 75% d’ocupació als hotels el divendres, més d’un 90% d’ocupació el dissabte i una estimació de més de 24.000 menús servits són algunes de les dades destacades de la resposta que ha tingut aquest any la promoció d’habitacions d’hotel i menús de restaurant a 10 euros en un mes de gener que, anteriorment a la celebració del Girona10, era un moment en què solia disminuir l’ocupació als hotels de la ciutat.

Enguany també cal ressaltar la bona resposta que han tingut les activitats paral·leles que s’han organitzat al voltant de l’esdeveniment i que han servit per donar a conèixer diferents propostes que tenen lloc a la ciutat durant l’any. L’augment de visitants dels museus municipals i dels monuments de la ciutat en un 22% respecte l’any passat o l’increment de la venda d’entrades a 10 euros per a espectacles de la programació gener-juny de l’Auditori i del Teatre Municipal (328 entrades venudes aquest any davant les 161 de l’any passat) són alguns dels indicadors positius en aquest sentit. Un fet que, segons l’alcalde, “demostra que ens estem adreçant al públic que volem, que no només ve a fer turisme, sinó que ve a gaudir d’un projecte de ciutat”. En la mateixa línia que l’alcalde, Josep Carreras ha subratllat que el pas endavant de la quarta edició “era no només omplir els hotels i els restaurants, sinó també fer ciutat”.

L’Oficina de Turisme de la Rambla ha registrat un prop d’un 13’50% més de consultes respecte el cap de setmana del Girona10 de l’any passat (422 el 2014 i 478 el 2015). A més, respecte el cap de setmana passat, dies 17 i 18 de gener, s’han registrat un 61% més de consultes. D’aquestes consultes, un 76’78% procedien de ciutadans de l’Estat espanyol, dels quals un 89% eren de Catalunya. D’aquests, un 45% procedien de la demarcació de Barcelona i un 52% de les comarques de Girona. En aquest sentit, la regidora de Turisme i Comerç de Girona ha subratllat que el Girona10 “s’està convertint en la festa d’hivern per als gironins” i ha remarcat la bona resposta en aquest esdeveniment “del sector privat, de la ciutadania i del turisme”. Cal ressaltar també que, respecte el 2014, s’ha mantingut l’afluència de visitants procedents de França, tal com ho demostren el 12% de les consultes rebudes a l’Oficina.

A banda d’aquestes dades, cal destacar especialment l’augment significatiu de les consultes ateses al Punt de Benvinguda, que han augmentat un 56’40% respecte de l’any anterior (328 el 2014 i 513 el 2015). Aquest augment es deu a l’increment també de prop del 57% de les persones que han participat a les visites guiades que s’han fet a la ciutat durant els tres dies que ha tingut lloc el Girona10. A banda d’aquestes visites, cal ressaltar també la bona acollida de la visita nocturna a la Catedral, que ha assolit el 100% d’ocupació de les places que s’oferien amb 303 persones en dues nits, o l’augment del 75% de visitants als Banys Àrabs, punt en el qual es podia visitar aquests dies una mostra de Girona, Temps de Flors, realitzada per l’Associació Amics de les Flors de Girona.

Altres dades significatives del cap de setmana de Girona10 són els 378 usuaris que han fet ús dels transports metropolitans de Girona amb el braçalet identificador de l’esdeveniment o els 66 nous usuaris del carnet Club Girona Cultura que s’han registrat a l’Oficina de Turisme de la Rambla (el cap de setmana anterior s’havien fet 21 noves altes).

NOTA: Podeu descarregar-vos imatges d’activitats diverses del Girona10 a través del següent enllaç. Si en feu ús, caldrà que hi poseu “Ajuntament de Girona” als crèdits.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.