Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Departament de Cultura, l'Ajuntament de Girona i el M|A|C presenten l'exposició itinerant "Fairy Tales"

L'exposició, comissariada per David Santaeulària, presenta diverses maneres d'acostar-se a la narrativa i a la ficció a través de les peces de set artistes

El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Girona i el M | A | C. Mataró Art Contemporani presenten la mostra col•lectiva “Fairy Tales”. Comissariada per David Santaeulària, l’exposició reuneix obres dels artistes Verónica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà.

La mostra, produïda pel M | A | C, s’inaugura el 6 de febrer a Bòlit. Centre d’Art Contemporani|Girona, com a part del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura.

 “Fairy Tales” presenta diverses maneres d’acostar-se a la narrativa i la ficció des de les arts visuals. A través de diverses disciplines, com ara la fotografia, la pintura o el vídeo art, els artistes proposen peces que sedueixen l’espectador per la seva capacitat de provocar nous relats més enllà d’una primera lectura formal. Les obres també plantegen opcions crítiques per avaluar la posició de l’observador i del creador.


Artistes i peces de l’exposició

La tria dels artistes i els projectes ha estat a càrrec David Santaeulària, que explica que la selecció no se cenyeix a una tesi central que després s’il•lustra amb les obres, sinó al contrari: les peces triades per formar part de “Fairy Tales” destaquen per la seva autonomia i per provocar la sorpresa de l’espectador en descobrir nous nivells de lectura. Com alguns contes tradicionals que amaguen sota la seva linealitat un moment d’inquietud que els obre a noves i variades interpretacions.

Els artistes que participen a la mostra són:

- Verónica Aguilera (Mataró, 1976), amb Waldblad/Steinbach (2010).

- Toni Amengual (Mallorca, 1980), amb La sombra del valle (2011).

- Carles Congost (Olot, 1970), amb Easy Katz / Bad Painting Series (2013).

- Marla Jacarilla (Alcoi, 1980), amb 26 Variaciones sobre la ínfima posibilidad (2014).

- Marc Larré (Barcelona, 1978), amb World’s wonders (2008).

- Job Ramos (Olot, 1974), amb Unes línies enmig del bosc (2014).

- Xevi Solà (Girona, 1969), amb Pintures (2010-2014).


Bòlit. Centre d’Art Contemporani | Girona, primera seu de la mostra

El Bòlit. Centre d’Art Contemporani | Girona acull “Fairy Tales” del 6 de febrer al 22 de març de 2015. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el mateix dia 6, a les 19 hores, al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar.

El centre es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals d'altres àmbits del coneixement locals, nacionals i internacionals, amb una forta implicació amb el seu context.
El Bòlit ha organitzat les següents activitats complementàries:
12 de febrer, 19h. Bòlit - la Rambla. Diàleg amb l’artista Carles Congost
David Santaeulària i Carles Congost duran a terme una conversa on s’analitzaran les darreres obres i la trajectòria de l’artista.
14 de març, 11h. Bòlit - la Rambla (punt de trobada). “Disparar sense apuntar”, taller a càrrec de Toni Amengual
El fotògraf Toni Amengual proposa un entretingut taller pràctic en el qual, a partir dels telèfons mòbils, es realitzarà un recorregut fotogràfic per la ciutat.

L’itinerari de l’exposició

“Fairy Tales” és una de les mostres que formen part del Programa d’Exposicions Itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntad d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

El Bòlit. Centre d’Art Contemporani | Girona serà el primer equipament cultural on es podrà visitar l’exposició, que visitarà posteriorment el Tinglado 2 de Tarragona, la Sala Muncunill de Terrassa i el Centre Cultural El Casino de Manresa.

A més de “Fairy Tales”, el Programa d’Exposicions Itinerants 2014-2015 del Departament de Cultura presenta les exposicions “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat” i “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”.
 

Font: Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya; Bòlit Centre d'Art Contemporani Girona; 
MAC Mataró Contemporani

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.