Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 8a edició del Festival d'Art Independent Pepe Sales reivindica la figura de Reneé Vivien

El festival, dedicat a la poetessa, s'inaugurarà divendres vinent i pretén ser un tribut a les dones creadores que traslladaren a l'art la qüestió de la sexualitat femenina i l'emancipació de la dona

Divendres vinent, dia 23 de gener, començarà el festival a La Mercè (19:30h) amb la inauguració de l’exposició Lesbiana, que inclourà obres d’una vintena d’artistes plàstics i que continuarà oberta dins a l’11 de febrer. Dins el programa dels festival s’hi inclouen projeccions de cinema, conferències, concerts i la sessió de 10 curts experimentals realitzats per diversos autors, que tindrà lloc el dijous 29 de gener al cinema Truffaut.

 

El Festival Pepe Sales, dedicat cada any a un creador independent, es va crear amb la intenció d’activar i donar a conèixer fets culturals, lliures dels condicionaments estipulats per la indústria i el mercat majoritari. És també un espai de trobada de creadors i d’intercanvi de coneixements en què més de 100 artistes treballen de manera gratuïta per desvetllar consciències, fomentar el pensament, originar idees i activar projectes.

 

En aquesta edició l’escollida ha estat la poetessa Renée Vivien (Londres 1877 – París 1909), que amb només 19 anys va desplaçar-se a França per viure l’efervescència de principis del segle XIX a la capital francesa. Lesbiana declarada, la seva obra poètica suposa una lluita contra la intolerància i en favor dels drets de les persones a manifestar obertament la seva sexualitat. L’artista va morir a París l’any 1909, amb només 32 anys.

 

Així doncs, el festival d’enguany pretén reivindicar les dones creadores que, pel fet de ser dones, varen estar considerades artistes menors i foren ignorades en la relació de les avantguardes de principis del segle passat i que traslladaren a l’art la qüestió de la sexualitat femenina i l’emancipació de la dona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.