Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Moció conjunta sobre la celebració a Girona de la jornada de participació ciutadana sobre el futur polític de Catalunya

Moció presentada d'urgència i acceptada al Ple de l'Ajuntament de Girona del 10 de novembre de 2014.

Moció presentada conjuntament pels grups municipals de CiU, PSC, CUP i ICVEUiA, i els regidors no adscrits Carles Palomares, Carles Bonaventura i Glòria Plana.

Han proposat els següents acords del Ple que finalment s'han acceptat:

  1. Expressar la gratitud a tots els voluntaris i voluntàries que han fet possible una organització brillant i un desenvolupament impecable, que ha permès a més de 34.000 ciutadans de Girona poder-se expressar lliurement sobre el futur polític de Catalunya.  
     
  2. Manifestar l’agraïment a les més de 34.000 persones que han volgut dipositar la seva papereta a l’urna, pel seu compromís amb l’exercici del dret a decidir i la llibertat d’expressió, fet que enforteix la democràcia i ens enorgulleix com a representants d’aquesta ciutat.  
     
  3. Reclamar el màxim respecte pels resultats del procés participatiu d’ahir; singularment volem remarcar que hi van prendre part més ciutadans i ciutadanes de Girona que en les darreres eleccions al Parlament Europeu i en les darreres eleccions Municipals.
  4. Lamentar els obstacles en què s’ha hagut de desenvolupar una jornada com la d’ahir, derivats de l’oposició frontal de l’Estat a la consulta als catalans sobre el seu futur polític. A Girona, una de les conseqüències ha estat la negativa del servei públic de Correus a distribuir les cartes enviades des de l’Ajuntament per informar del procés participatiu, fet que aquest Ajuntament denuncia i pel qual reclama explicacions als seus responsables.
     
  5. Condemnar l’agressió violenta per part de cinc persones que van irrompre ahir en el punt de recollida d’opinions situat a l’Escola d’Hostaleria de Girona mentre s’estava celebrant el procés participatiu i el local era ple de gent.
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.