Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'alcalde rep el responsable del projecte d'alfabetització a Bluefields

Carles Puigdemont s'ha reunit aquest matí amb Orlando Pineda, conegut com "El Maestro".

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha rebut aquest matí al seu despatx el responsable del projecte d’alfabetització a Bluefields i president de la Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador, Orlando Pineda, conegut com “El Maestro”. També han assistit a la trobada el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, i la regidora d’Ocupació i Empresa i regidora de barri de Santa Eugènia, una zona directament vinculada amb l’entitat Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador.

Des de fa quatre anys, l’Ajuntament de Girona dóna suport al projecte d’alfabetització a Bluefields –ciutat agermanada amb Girona des del 1987– a través d’un conveni. El projecte, iniciat el 2011, consisteix en l’alfabetització de la població indígena rama de l’illa de Rama Cay a través del mètode Yo, sí puedo. El projecte té com a pilar bàsic del seu funcionament i garantia de la seva sostenibilitat el compromís que agafen els “facilitadors i facilitadores” dels punts d’alfabetització –joves brigadistes universitaris del propi país- que ensenyen a llegir i a escriure a les seves veïnes i veïns de la comunitat, un exemple de model mobilitzador i participatiu. Concretament aquest any el projecte ha entrat en la seva fase de consolidació, on les persones alfabetitzades continuen el seu procés d’aprenentatge per poder assolir el “sexto grado”, l’equivalent a la nostra primària. En aquest sentit, un cop consolidada l’alfabetització, és passa la segona fase Yo sí puedo seguir, per a l’obtenció de la primària.

El 2015 farà 35 anys de l’inici de la Cruzada Nacional de Alfabetización, i donaran per acabada la seva activitat. El motiu de la visita a Girona d’Orlando Pienda és la presentació del llibre El sueño que fue. Un relato por la alfabetización, que estan fent per Catalunya i la resta de l’Estat. Aquest llibre l’ha escrit conjuntament amb Sebas Parra.

Orlando Pineda aprofitarà la visita a Girona per presentar, avui al vespre (20.30 h), el film Escletxes. 5 píndoles per al debat i la cogitació, al Cinema Truffaut, emmarcat dins el cicle “Cinema i solidaritat”, organitzat conjuntament pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Cinema Truffaut. També ha fet una presentació a la Universitat de Girona i una altra al Centre Cívic Santa Eugènia.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.