Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La reconstrucció del Pont del Dimoni, més a prop

Amb la presentació del projecte arquitectònic de l'espai es comença a posar fil a l'agulla a un projecte històricament reivindicat pels veïns del barri i que havia esdevingut un compromís de l'actual equip de govern.

La regidora d’Ocupació i Empresa i regidora del barri de Santa Eugènia, Marta Madrenas, juntament amb l’arquitecte Ramon Ripoll, i el president de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya, van presentar ahir al vespre el projecte de reconstrucció del Pont del Dimoni.

La reconstrucció del pont ha estat un projecte llargament i històricament reivindicat pels veïns i veïnes del barri de Santa Eugènia i amb la voluntat de donar resposta a aquesta reivindicació va ser un dels compromisos de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Girona.

La proposta elaborada per l’equip de Ramon Ripoll considera la reconstrucció del pont amb algunes de les restes que se’n conserven, com ara unes cent dovelles datades al segle XIV per formar els dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó i amb paret de maçoneria tradicional. Amb el projecte de reconstrucció es pretén fomentar la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat, alhora que millorar el teixit de vianants a la zona tot restituint elements històrics amb la modernitat tecnològica actual i amb un llenguatge de tradició constructiva tradicional en els acabats. El sentit de la reconstrucció serà crear una nova passera per a vianants sobre el riu Güell amb les característiques originals i tipològiques de l’antic Pont del Dimoni.

Tal com va explicar Ramon Ripoll, l’objectiu del projecte és potenciar una nova manera de viure la ciutat, l’imaginari col·lectiu del barri i l’urbanisme cultural, tot convertint-se en un element de cohesió social.

El Pont del Dimoni, d'època medieval, que va ser desmuntat l’any 1968 a conseqüència de les noves necessitats de canalització del riu Güell. El pressupost de l’execució del projecte és de 510.083,44 € ( IVA inclòs).  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.