Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El campió mundial Giorgii Zantaraia, a la sisena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona

Del 10 al 12 d'octubre, el Complex Esportiu de Palau acollirà aquesta renovada edició amb diversos tallers teòrico-pràctics com a gran novetat.

Demà divendres arrencarà la sisena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona. Fins diumenge, el Complex Esportiu de Palau acollirà el congrés que comptarà amb diversos professionals de luxe com Giorgii Zantaraia, campió mundial; Miguel Romero, campió d’Espanya i medalla de bronze en els Mundials Universitaris, i Fred Dambach, antic judoka internacional amb la selecció francesa. Es preveu que participin al congrés 250 persones.

El congrés s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Girona en un acte que ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; i el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó. En les seves intervencions, tots han coincidit a felicitar l’Associació Girona-Judo per l’organització de l’esdeveniment. En aquest sentit, Isabel Muradàs ha destacat que l’entitat “no oblida mai el camí de l’excel·lència tant a nivell esportiu, a nivell de competició, com també a nivell educatiu, com el congrés que es farà aquest cap de setmana”. 

En el mateix sentit, han parlat Josep Pujols i Antoni Guinó que han remarcat el treball de l’entitat “per al judo a les comarques de Girona”.

En la roda de premsa, hi ha participat també el campió mundial Giorgii Zantaraia que s’ha mostrat satisfet de participar en el congrés de Girona i ha destacat que “congressos com aquest ajuden a promoure el judo i que la gent tingui més present aquest esport” i ha afegit que “el judo ajuda a millorar els hàbits als joves perquè és un esport de família i els pot ajudar a una vida sana”.
 

Congrés renovat

A diferència de les edicions anteriors, aquest any l’Associació Girona-Judo, organitzadora de l’esdeveniment, ha adaptat i renovat l’estructura del congrés i ha apostat per oferir només tallers teòrico-pràctics que substituiran les antigues ponències. En total seran 7 tallers de 45 minuts cadascun i places limitades, que seran impartits per Giorgii Zantaraia (3), Miguel Romero (3) i Fred Dambach (1). Els tallers es dividiran en dues tècniques judokes: Ne-Waza (tècnica de judo a terra), a càrrec de Miguel Romero, i Tachi Waza-Ashi Waza (tècnica de judo de peu), de la mà de Zantaraia i Dambach. Aquests tallers aniran acompanyats del plat fort del congrés que seran els 4 blocs de judo impartits per Zantaraia. Cada bloc tindrà una durada de 30 minuts i es distribuiran entre els tres dies. Un el divendres (2/4 de 8 del vespre), dos el dissabte (11 del matí i 6 de la tarda) i el darrer, el diumenge dia 12 (11 del matí).

Tant els tallers com els blocs de judo tindran lloc al pavelló del Complex Esportiu de Palau. L’horari de divendres serà de 2/4 de 7 de la tarda a les 9 de vespre, dissabte de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre i diumenge de 10 del matí a 2/4 d’1 del migdia. Un total de catorze hores dirigides tant a professors i entrenadors com a professionals en actiu que vulguin gaudir del judo de màxima qualitat. S’espera que assisteixin a l’esdeveniment 250 congressistes d’arreu de Catalunya, així com nombrosos tècnics procedents d’Aragó, Cantàbria, Portugal i França.
 

Giorgii Zantaraia: convidat d’excepció

Un any més, l’Associació Esportiva Girona-Judo ha pogut comptar amb un esportista de primer nivell mundial, tal i com ho ha fet en totes les edicions anteriors. L’ucraïnès Giorgii Zantaraia, campió mundial (2009), campió d’Europa (2011) i triple medallista mundial (2011, 2013 i 2014), serà la gran estrella del congrés. Es tracta d’un dels judokes més mediàtics a nivell mundial considerat com un gran innovador tècnic.

A Zantaraia, cap de cartell, l’acompanyaran Miguel Romero, campió d’Espanya i considerat un dels millors especialista de judo a terra, i el francès Fred Dambach, professor de prestigi reconegut a nivell europeu.

El VI Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona té “tots els ingredients i un gran equip tècnic per estimular, ajudar i perfeccionar els coneixements i els valors d’aquest esport i fer gaudir durant 3 dies del més alt nivell de judo reconegut internacionalment”, tal i com ha destacat Félix Estartús, president del Comitè Organitzador.


Reconeixements

Dins del marc del congrés s’entregaran tres guardons amb un reconeixement especial. El guardó Julio Carlos García Romeu es lliura cada any a aquella persona amb la qual, gràcies a la seva vinculació i participació al congrés, s’ha consolidat una relació que va més enllà d’aquest esport i que mereix un especial reconeixement. El guardó Jita Kyoeti vol reconèixer la tasca d’aquelles empreses que durant una llarga trajectòria han destacat per la seva aportació desinteressada en favor del judo. Finalment, el tercer guardó de Judo, Solidaritat i Valors, té com a finalitat promoure les iniciatives que volen intercanviar experiències en l’àmbit esportiu i humà amb grups de judokes o clubs d’altres països, comunitats autònomes o ciutats.

FONT: Nota de premsa de Comunica

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.