Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Les Biblioteques de Girona reben un reconeixement per la seva proposta d’activitats virtuals durant el confinament

El Ministeri de Cultura ha escollit la iniciativa d’aquest servei de l’Ajuntament de Girona com una de les cinc millors bones pràctiques de l’estat espanyol del període de confinament pel COVID-19

Captura de pantalla d'una de les activitats virtuals de lectura de contes

El Ministeri de Cultura ha reconegut la capacitat de les Biblioteques de Girona d’adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries en qualsevol circumstància i en qualsevol lloc. Sota el lema de “Bibliotecas, siempre a tu lado”, la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri ha escollit les Biblioteques de la ciutat com una de les cinc millors propostes de tot l’Estat espanyol durant el període de confinament per la COVID-19.

En aquest sentit, els equipaments municipals formaran part d’una campanya divulgativa i d’un recull de material audiovisual que el Ministeri donarà a conèixer el proper octubre, com a celebració del Dia de les biblioteques. Concretament, les Biblioteques apareixeran en un dels vídeos que estan preparant i que busca visualitzar les nombroses activitats que les biblioteques han desenvolupat durant el confinament per adaptar-se a la situació i seguir oferint serveis a les persones usuàries.

Des de l’inici del confinament per la COVID-19, les Biblioteques de Girona van transformar les propostes de promoció lectora en un format virtual que permetés seguir oferint els seus serveis a les persones usuàries dels equipaments i que, al mateix temps, permetés fer arribar la cultura a totes les llars amb nens i nenes que no podien sortir de casa.

Destaquen les lectures de contes per part de contistes professionals, que es van seguir oferint a través de Youtube, i que van permetre seguir mantenint l’activitat econòmica en un sector molt castigat en el confinament. Alguns d’aquests vídeos, que ara es troben ocults, van tenir més de 500 visualitzacions.

També es van fer en un format virtual altres propostes com els clubs de lectura, o les activitats “Un conte al cabàs” i “La capsa de les paraules”, que encara es poden trobar a Youtube i que poden servir com a proposta pedagògica i de dinamització. En aquest cas, algunes gravacions han tingut més de 1.500 visualitzacions.

Per últim, es van crear dues iniciatives noves, directament digitals. Per una banda, es va impulsar el recull de vídeos “Recomanacions des del confinament”, on persones de diversos àmbits de la vida ciutadana de Girona recomanaven les seves propostes de lectura; i, per altra banda, es va llançar la proposta “Fotografia fantàstica”, que convidava la ciutadania a compartir imatges dels llibres que llegien durant el confinament a través del compte d'Instagram de les Biblioteques de Girona i que seguia el taller de fotografia fantàstica de l’autor Jan Von Holleben. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.