Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inicia les obres de construcció d’una escala i una rampa a la plaça de Catalunya

L’actuació permetrà la ciutadania creuar des de la banda oest de la plaça, a l’alçada del carrer dels Ginesta, fins al vial est a través d’un nou pas de vianants

L’Ajuntament de Girona va iniciar el passat dilluns, dia 20 de juliol, les obres per a la construcció d’una escala i una rampa per comunicar la banda oest de la plaça de Catalunya, a l’alçada del carrer dels Ginesta, fins a l’altre costat de la plaça. L’objectiu de l’actuació, duta a terme per les brigades municipals, és donar continuïtat al pas natural dels vianants per tal que puguin seguir en línia recta fins al vial est de l’espai.

Les obres consisteixen en l’eliminació d’una part del petit mur i vegetació existent per donar lloc a una escala de 2,5 m d’amplada, formada per quatre esglaons, i una rampa amb un pendent molt suau en compliment amb la vigent llei d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Els acabats, tant dels graons com de la rampa, seran de pedra natural i s’hi col·locaran unes baranes metàl·liques amb dos passamans i un entornpeu o base. 

També se senyalitzarà un nou pas de vianants des de les escales fins al centre de la plaça, on s’hi farà una actuació per eliminar les barreres arquitectòniques similar a la del pas de vianants que connecta amb el carrer de l’Albereda.

“La conversió d’aquesta zona de la plaça de Catalunya en espai per a vianants ha generat noves dinàmiques i noves necessitats, i per això hem volgut actuar-hi ràpidament amb aquesta nova rampa que facilitarà el pas a veïns i veïnes, transportistes i al conjunt de persones que utilitzen algun dels serveis propers. Les millores ens permetran guanyar permeabilitat en el conjunt de la plaça i continuar prioritzant-hi els vianants”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

De moment, els treballs s’han iniciat amb l’enderroc del mur existent i ja es pot apreciar l’obertura, la visibilitat i l’espai que hi haurà. Es preveu que finalitzin les obres aquest mateix mes de setembre. 

Les brigades municipals van acabar ahir també els treballs d'ampliació del pas de vianants de la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià, a l’encreuament entre la Gran Via de Jaume I i el carrer de Joan Maragall. En aquest cas, l’actuació s’ha fet com a mesura de seguretat pel COVID-19 per permetre una major distància entre persones a l’hora de travessar el carrer. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.