Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona incrementa el pressupost de les subvencions per a biblioteques escolars per al proper curs 2020-2021

La convocatòria ja és oberta i els centres interessats tenen temps fins al 10 de setembre per presentar la seva sol·licitud. L’objectiu de l’ajut, dotat amb 50.000€, és finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha incrementat aquest any el pressupost de les subvencions per a biblioteques escolars de cara al proper curs 2020-2021 i hi destinarà un total de 50.000 euros. La intenció és estendre els ajuts a un major nombre de centres de la ciutat en un moment complicat per la comunitat educativa degut a la incertesa i la crisi provocades pel COVID-19. Amb aquest increment també es busca que les biblioteques es mantinguin com a espais facilitadors d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora a la ciutat.

La convocatòria, que s’emmarca en el Programa de Subvencions adreçat als centres educatius de la ciutat, s’ha vist retardada per l’estat d’alarma però ja és oberta i les sol·licituds es podran fer fins al 10 de setembre.

Aquest any, la convocatòria inclou tres línies de subvencions: per una banda, la dotació econòmica per a l’adquisició de fons per a la biblioteca escolar i l’“Activa la biblioteca”, destinada a la millora i l’impuls de les biblioteques escolars com a espai d’aprenentatge i de suport a la docència, que mantenen la mateixa aportació econòmica que l’any anterior; i, per altra banda, la subvenció de biblioteques escolars obertes al barri, per finançar l’obertura al barri de les biblioteques dels centres educatius en horari extraescolar durant dos cursos lectius. Aquesta línia d’ajuts ha incrementat tant la dotació econòmica, que passa de 4.000 a 5.000 euros, com el nombre de projectes amb possibilitats de rebre subvenció, que creix de tres a sis projectes.

A més, com a novetat en les subvencions per a biblioteques obertes, enguany s’ha obert la possibilitat que fins a tres centres puguin sol·licitar alhora aquesta línia d’ajuts, de manera que puguin desenvolupar un projecte conjunt en un mateix sector de la ciutat. Aquesta iniciativa està especialment pensada perquè els centres puguin actuar de forma coordinada, compartint despeses i formules de gestió, i no hagin d’afrontar el desenvolupament del projecte de forma individual.

Per donar suport als centres educatius que vulguin impulsar una biblioteca escolar, el consistori ofereix també a les escoles l’assessorament per part de personal bibliotecari. Aquestes persones visitaran les escoles a principis  i/o a finals de curs per conèixer la situació de la biblioteca escolar i per informar dels serveis que ofereix la biblioteca pública, com ara recursos educatius, visites, lots o el carnet. Durant el curs també podran orientar i assessorar l’escola des de la biblioteca municipal. Els centres educatius poden sol·licitar assessorament mitjançant el formulari que trobaran aquí.

Amb aquesta convocatòria, el consistori gironí vol donar un missatge de suport a tots els centres educatius de Girona que han seguit desenvolupant la seva funció en una realitat molt complexa i en un curs complicat per tota la comunitat educativa arran de la pandèmia del COVID-19.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud al web municipal
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.