Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Comencen els treballs per retirar els arbres morts i residus urbans arrossegats i dipositats en l'illa del Ter de Girona arran del temporal Glòria

L’Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter s’han coordinat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable de l’actuació, per tirar endavant els treballs, que tindran una durada d’entre 3 i 4 setmanes i que consistiran en la retirada de la vegetació morta i sense capacitat de supervivència, així com de les acumulacions de residus

Avui han començat els treballs de millora mediambiental de l’illa del Ter, dins del terme municipal de Girona. L’Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter s’han coordinat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), encarregada de desenvolupar l’actuació, per tirar endavant els treballs, que tindran una durada d’entre 3 i 4 setmanes.
 
L’Illa de Ter està situada a la confluència del riu Onyar al riu Ter a la ciutat de Girona i està declarada refugi de fauna salvatge per el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2003. La seva situació estratègica té una gran importància per garantir la continuïtat com a corredor biològic del riu Ter al seu pas per la zona urbana de Girona i el seu aïllament ha propiciat que hagi esdevingut una important zona de refugi i nidificació d'una gran diversitat de fauna pròpia de les zones humides i riberenques.
 
Arran de la riuada durant el temporal Gloria, a l’interior de l’illa han quedat dipositats una gran quantitat d’arbres tombats que poden suposar un obstacle per al flux de l’aigua, amb el risc de generar taps a les infraestructures situades aigües avall del riu i suposar un fre al desguàs de l’Onyar en cas de nova crescuda. A més, hi han arribat  molts residus plàstics i d’altres que s’han acumulat en diferents punts de la mateixa illa.
 
En el marc de les actuacions d’emergència d’adequació de les lleres de la demarcació territorial de Girona a causa del temporal Gloria, es retiraran de l’Illa de Ter aquells troncs tombats que poden ser arrossegats en futures riuades així com tota la quantitat possible de residus plàstics i d’altres, tal com s’està fent a la resta d’actuacions d’emergència de neteja de les lleres a causa del temporal Gloria.
 
Els treballs s’iniciaran un cop ja ha finalitzat el període de nidificació de la majoria d’espècies d’ocells presents a l’illa i comptaran amb la supervisió d’una direcció ambiental per a garantir que s’executen d’acord amb les directrius establertes. Els treballs es duran a terme amb un tractor forestal i un autocarregador que accediran a l’Illa des de Sant Ponç, emprant els camins existents d’actuacions anteriors.
 
També és previst deixar les soques dels arbres tombats en punts on no puguin ser arrossegades de nou per tal de que serveixin de refugi de fauna d’espècies no només saproxíliques (descomponedors de fusta), sinó també d’altres com petits mamífers, amfibis i rèptils.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.