Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salt signen un acord per a la ubicació del nou Trueta i la planificació dels dispositius assistencials

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que es tracta d’un “bon acord” que permetrà tancar l’etapa del debat sobre l’ubicació per començar l’etapa del projecte, i també avançar en la millora del model sanitari de proximitat a la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha signat avui l’acord amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salt per ubicar el nou Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona en terrenys de Girona i Salt, propers a l’actual Hospital de Santa Caterina, juntament amb la previsió d’un nou Campus de Salut. L’Ajuntament de Girona posarà a disposició poc més de 60.000 m2 de sòl amb aquesta finalitat. El protocol inclou també la planificació dels dispositius assistencials de la ciutat, amb la construcció de nous equipaments i la modernització dels CAP actuals amb l’objectiu d’avançar en la millora del model sanitari de proximitat a la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet aquest migdia la signatura del conveni amb el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas.

“La ciutat de Girona i la seva demarcació necessita de forma urgent un nou hospital, i la nostra responsabilitat política era tancar el debat sobre el seu emplaçament per avançar envers aquest objectiu. La ciutadania és la prioritat de l’Ajuntament, i amb l’acord aconseguit hem procurat preservar l’interès general per sobre del particular i tirar endavant un projecte de ciutat i de territori útil per als veïns i veïnes i per a les seves necessitats”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La signatura d’aquest conveni permetrà establir les bases per a la implantació d’un nou campus de salut a la regió sanitària de Girona, on s’inclouria el nou Trueta, i per a la millora dels dispositius assistencials del sistema públic de salut planificats al seu àmbit d’influència territorial.

En aquest sentit, l’acord preveu aconseguir un seguit de millores en l’estructura de serveis de la salut a tots els barris de Girona i al seu entorn, que s’haurien de desenvolupar de forma paral·lela a la construcció del nou equipament. Concretament, el conveni garanteix la continuïtat del model assistencial i la funció individual dels diversos hospitals malgrat la seva proximitat; assegura el compromís de construcció d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària d’alta complexitat (CUAP) al nord de Girona, unes instal·lacions modernes i innovadores que donin servei al conjunt de la ciutat i també a la part nord de la comarca; fixa el compromís del Departament de Salut de millorar els centres d’atenció primària de la ciutat, amb la reforma o ampliació dels CAP de Taialà, Can Gibert i Santa Clara o el desdoblament del CAP de Montilivi, que possibilitaria la construcció d’un nou CAP a l’Eixample; posa les bases de la col·laboració dels usos que haurà de tenir l’actual edifici del Trueta, i que s’haurà de destinar prioritàriament a usos sociosanitaris i, finalment, suposa l’inici d’una transformació urbanística molt important al sud dels barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla, gràcies a l’alliberament dels terrenys de Domeny.

“A més, l’acord que s’ha tancat deixa clar que no hi haurà ni reduccions de plantilla ni una única porta d’urgències, dos dels temes que ens preocupaven. De fet, hi haurà tres portes d’urgències entre el Trueta, el Santa Caterina i el nou CUAP al nord. Malgrat que encara hi ha qüestions sobre la taula, com les problemàtiques de congestió en la mobilitat d’aquest sector, confiem que el conveni ens permetrà avançar cap a un model sanitari de proximitat per a la ciutat”, ha aclarit Madrenas. “Hem aconseguit un bon acord, que tanca l’etapa de debat i obre la del projecte de construcció d’un nou hospital. Serà la base d’una de les transformacions més importants de la ciutat i de l’àrea urbana de les properes dècades, i treballarem colze a colze amb totes les institucions perquè el nou Trueta sigui una realitat”.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.