Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la Matinal d’Art a La Mercè amb una setantena d’alumnes

Durant tres setmanes, les persones participants s’endinsaran en el coneixement de diverses disciplines artístiques de la mà del professorat de l’Escola Municipal d’Art

La primera setmana de la Matinal d’Art ha començat avui, dia 29 de juny, amb la participació d’una setantena d’inscrits que, al llarg dels propers set dies, coneixeran les diferents disciplines artístiques que s’imparteixen a l’Escola Municipal d’Art ubicada al Centre Cultural La Mercè. 

Concretament, les noies i nois inscrits aprendran i experimentaran cada dia, d’una manera distesa i divertida, i al llarg de tres setmanes, tècniques relacionades amb la fotografia, la pintura, la ceràmica, el volum, el gravat, el tapís, la joieria i la plàstica. L’aprenentatge es farà sota el relat conceptual i temàtic de la Mediterrània, amb les propostes que els han preparat els 10 professors de l’escola.

Aquesta primera setmana comença avui amb la totalitat de les 70 places ocupades, mentre que per a les classes de la segona i tercera setmana de juliol només queden algunes places disponibles.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas ha declarat que veu la Matinal com “el millor espai per al foment de la creativitat artística dels nostres infants i joves”. Ribas ha explicat que “en un ambient tranquil, relaxant i espaiós als tallers de La Mercè, els nostres nois i noies poden desenvolupar el coneixement i la pràctica de disciplines artístiques que de ben segur milloraran el seu talent i descobriran si es volen dedicar a les arts plàstiques o visuals”.

A causa de la pandèmia del COVID-19 s’han reforçat les mesures higièniques i de seguretat, seguint les indicacions del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Els infants es reparteixen, segons l’edat, que va des dels sis als setze anys, en grups de màxim deu alumnes amb dos professors de suport, per tal de poder fer un millor control de les distàncies de seguretat. També es reforça el rentat de mans, la distribució d’hidrogel i la ventilació a les aules, així com l’ús de la mascareta, i es disposa de dos termòmetres d’infrarojos per poder prendre la temperatura als infants. 

Enguany, per primera vegada, es va escollir el cartell de la Matinal d’Art a través d’un concurs en el qual es va proposar a l’alumnat dels diferents cursos de l’EmaXics que creessin una obra artística relacionada amb el tema de la Matinal d’Art 2020, la Mediterrània. La imatge guanyadora va ser el dibuix creat Elisabeth Losas Peralta, del grup d’EmaXics de 8 a 10 anys. 

Per qualsevol consulta, us podeu dirigir al correu electrònic ema@ajgirona.cat 
 

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.