Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més d’una trentena de concerts gratuïts Km0 conformen la programació del festival Tempo d’aquest any

La 12a edició de l’esdeveniment se celebrarà del 16 de juliol al 15 d’agost al passeig Arqueològic de Girona

La ciutat de Girona acull aquest estiu la 12a edició de Tempo, el festival petit del Barri Vell que tindrà lloc del 16 de juliol al 15 d’agost i comptarà amb una trentena de concerts. Tempo, que des dels seus inicis ha apostat fort per la programació local, suprimeix enguany els concerts de pagament i potencia la fórmula que li ha funcionat en les edicions anteriors: música Km0 sota les estrelles, gastronomia local, llibres amb Martí Gironell i un espai ple de màgia al passeig Arqueològic de Girona. 

“Tempo és un exemple d’esforç, de ganes de sortir d’aquest moment i ajudar sobretot a un sector de Km0, proper a Girona, perquè tingui l’oportunitat de seguir treballant i de fer-nos feliços a tots”, ha explicat el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. Per la seva banda, el director de Tempo, Albert Candela, explica que la programació s’ha dissenyat buscant la creació Km0 i l’eclecticisme: des de ritmes caribenys i electrònica, fins a cançó d’autor, blues o trap. “El nostre entorn, musicalment parlant, és molt variat i volem que Tempo en sigui una bona mostra”, ha explicat. 

Tots els concerts seran gratuïts i es respectarà en tot moment les noves mesures sanitàries i higièniques que ha imposat el COVID-19. El teló s’aixecarà el 16 de juliol amb el pop oníric de Joan Miquel Oliver, guitarrista, cantant, compositor, escriptor, poeta, ex Antònia Font i moltes coses més, que oferirà un repertori basat en els temes del seu darrer treball Elektra, en una inauguració de luxe. El cartell del festival el conformen músics que provenen d’arreu de Catalunya amb estils diversos i amb una igualitària presència femenina, que arriba al 50%. Entre les artistes hi ha Paula Bu, una veu indispensable del reggae i el dub català; l’argentina establerta a Catalunya Belén Natalí, de l’escena soundsystem a Barcelona; la rosinca Rusó Sala, cantautora mediterrània i delicada; Edna Sey, entre Ghana i Barcelona, plena de ritmes africans, soul i funky; La Bicha (Laura Guillen) des de Palafrugell, que transportarà el públic a la música negra des d’una perspectiva flamenca; la formació de música negra Aiala, encapçalada per Jara Aiala i considerada per molts un dels millors grups de l'any; la jove cantant de Balaguer Nadia Camarassa; Le Nais, amb un estil personal sense etiquetes; la cantautora cassanenca Marta Pérez; i el quintet barceloní de música clàssica Sommeliers.

El guitarrista i cantant Lluís Figueras, amb una llarga trajectòria en el rock i el blues, presentarà, amb la seva nova banda Blanquito Zurdito, temes del seu esperat àlbum de debut Night & Day, mentre Les Montses presentarà el seu darrer treball de folk pop Papallones al cap, estrenat durant el confinament i amb un directe ben festiu. També la formació gironina Kumbara, amb un potent directe que barreja ritmes caribenys i música electrònica presentarà Semilla, el seu darrer treball editat recentment. 

Un dels músics més influents de la música en català, Pep Sala, membre dels desapareguts Sau, també serà sobre l’escenari de Tempo i arrodoniran la programació el grup de versions explosives Litus 3 i les personalíssimes cançons d’autor d’Eduard Canimas. Completen el cartell Pulmon Beatbox (Dani Lleonart), amb una exhibició admirable d’aquesta tècnica d’interpretació de sons només amb la boca; les divertides interpretacions d’electropop d’Ultraplayback; les cançons dels gironins Paràlisi del Somni; el pop electrònic de Tú no existes i l’estil inclassificable, entre el soul, el funk el pop i el rock però sempre elegant de Litus.

Per acabar la programació musical, i en col·laboració amb el Festival Neu!, Tempo comptarà amb les actuacions del saltenc Carles Vidal, amb la seva formació Tom Hagan, Joan Colomo des de Sant Celoni, la cantautora de Cassà de la Selva, Marta Pérez o el DJ LeeBeats del Club Yeah!. També es mantenen les col·laboracions amb altres entitats com La Casa de la Música de Girona, La Marfà o EUMES.

Una de les propostes que Tempo també ofereix aquest any és la dels Vermuts musicals. Dissabtes i diumenges, durant el festival, s’oferiran els "Frit Ravich – Vermuts musicals. Quedem?" amb actuacions de DJ o bandes a partir de les 13 h. Diego Armando DJ (Xavier Riembau), que ha punxat en dues ocasions al Sónar, entre molts altres escenaris; la cantautora gironina Júlia Cutler, Natalie Smooth Duet o els Buena Onda seran alguns dels convidats.

El festival també renova la seva proposta Tempo Llibres, un espai conduït i dirigit per Martí Gironell en el qual es comenten llibres i publicacions amb la presència del seu autor o autora. Núria Pradas (22 de juliol), Pilar Rahola (29 de juliol), Carlos Zanón (05 de juliol08) i alguna possible sorpresa més estaran al Tempo aquest estiu. La gastronomia també serà una vessant molt important del Festival amb plats i tapes de cuina creativa Km0 i vins, caves i combinats.

Programa de mà
Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.