Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Els mercats de marxants de la Devesa i de Can Gibert del Pla recuperaran el 25% de les parades multisectorials

A partir de la setmana que ve podran tornar un 25% de les parades multisectorials, d’acord amb la normativa de la fase 1

Girona es prepara per passar a la fase 1 de desconfinament. Està previst que dilluns la ciutat entri en aquest període, el qual comportarà diferents canvis en la mobilitat de les persones i en l’obertura dels establiments i serveis. És per aquest motiu, que l’Ajuntament introduirà noves mesures per fer front a aquest nou escenari marcat encara per la pandèmia del COVID-19. 

Pel que fa al mercat de marxants de la Devesa i de Can Gibert del Pla, a partir de la setmana que ve podran tornar un 25% de les parades multisectorials (com són les de roba, calçat, complements i altres productes), d’acord amb la normativa de la fase 1. Les parades aniran rotant per garantir que totes puguin parar, en el marc del percentatge establert. Els punts de venda estaran distribuïts correlativament en una sola fila i amb una separació entre ells de sis metres, com a mínim, per tal que hi hagi més espai i permeti el distanciament físic de les persones per evitar el risc de contagi del coronavirus. Els treballadors hauran de portar guants i mascareta i amb els clients hi haurà d’haver una separació mínima de dos metres. A més, estarà prohibit provar-se un article i no quedar-se’l i els paradistes hauran de tenir a disposició dels clients gel hidroalcohòlic.

Les fires a la via pública també podran reprendre l’activitat amb un 25% de les parades i amb les mateixes mesures de seguretat esmentades anteriorment. Això afecta el mercat de productes artesans del Pont de Pedra, el mercat d’intercanvi de la lleona, el  mercat d’intercanvi de productes de col·leccionisme de la plaça de Catalunya, el mercat de les flors de la rambla de la Llibertat i el mercat de bijuteria del carrer de Santa Clara. 
 
El consistori continua treballant per poder dur a terme l’ampliació de les terrasses dels establiments. A partir de la fase 1 es permet l’obertura d’aquests espais amb una ocupació màxima del 50% del autoritzat, una distància de 2 metres entre taules i un màxim de 10 persones juntes en una taula respectant la distància mínima de seguretat. 

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 34 persones per incomplir el confinament.  

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.